Prisas för sin barnverksamhet

Komedianterna får årets Eriksstipendium i Vimmerby för sin teaterverksamhet för barn och unga.
- Det känns jättebra. Vi började med teaterlek för barn redan i mitten av 1990-talet och i förlängningen har det resulterat i att vi har fler ungdomar som är intresserade av att spela teater, säger Anders Enqvist, som tar emot priset i morgon tillsammans med Maja Enqvist.

Anders och Maja Enqvist tar emot priset i morgon i Erikshjjälpens Second Hand.

Anders och Maja Enqvist tar emot priset i morgon i Erikshjjälpens Second Hand.

Foto:

Vimmerby2014-04-25 07:20


För fjärde året delas Eriksstipendiet ut i kommuner där Erikshjälpen har second hand-butiker - och det görs på Eriksdagen, den 26 april. I morgon lördag får drygt 40 barn- och ungdomsledare runt om i landet ta emot 5 000 kronor att använda i sin verksamhet.
I Vimmerby delas priset ut till Anders och Maja Enqvist, för barn- och ungdomsverksamheten, teaterverksamheten och teaterleken som bedrivs inom teatersällskapet Komedianterna.
Komedianterna fick Vimmerby kommuns kulturpris 2012 och Anders Enqvist gläds över att Komedianterna uppmärksammas.
- Maja (Enqvist, red. anm) var en drivande kraft när vi drog igång barnteaterleken redan i mitten av 1990-talet. Därefter har vi haft verksamhet för barn och unga i olika konstellationer, senast var det Lena Hellström som ansvarade för det i ett gemensamt projekt tillsammans med Kulturskolan. Vi kan säga att det är Komedianterna som är "skyldiga" till att vi har en kulturskola med teaterverksamhet idag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om