Fritidshuspriserna ökar i Vimmerby

I många delar av landet sjunker priserna på fritidshus. Däremot i Vimmerby har priset ökat. Denna sommar är det högtryck gällande försäljning enligt mäklarna.

Edyta Hammar säger att de främst har köpare av fritidshus i åldrarna 30 till 60 år.

Edyta Hammar säger att de främst har köpare av fritidshus i åldrarna 30 till 60 år.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling i Vimmerby

Vimmerby2022-08-14 18:00

De senaste tre månaderna har snittpriset på fritidshus i Vimmerby legat på en miljon kronor, vilket framkommer av nyhetsbyrån Newsworthy. Det är en ökning med tre procent från förra året.

Att många vill passa på att köpa denna sommar är något som fastighetsmäklarna märker av tydligt.

– Vi har haft en fantastisk marknad och jag ser ingen prisnergång. Jag upplever att det är fler köpare och väldigt många utifrån som är på jakt efter fritidshus, säger fastighetsmäklaren Edyta Hammar på Svensk Fastighetsförmedling i Vimmerby.

Hon menar att det ökade trycket påverkas av att vi återigen kan resa efter pandemin och att fler utifrån har möjlighet att köpa fritidshus här nu. Exakt hur många de sålt denna sommar vet hon inte.

Lokalt har priserna för fritidshus stigit sedan augusti förra året till juli i år. I övriga landet varierar det mycket mellan kommunerna.

undefined
De traditionella fritidshusen är fortsatt populära i Vimmerby.

Varför stiger priserna?

Fastighetsbyrån Vimmerby berättar att priset och efterfrågan har hållit sig stadigt och att det inte har påverkats av de rådande räntorna. 

– Under sommaren har vi sålt drygt tio stycken till det snittpriset, säger Magnus Boberg, fastighetsmäklare och kontorschef.

De tillfrågade fastighetsmäklarna menar att priset på fritidshus håller sig stadigt i Vimmerby på grund av att efterfrågan är hög tillsammans med att fler vill sälja framåt sommaren.

– Efterfrågan finns hela året men utbudet ökar på vår och sommaren av praktiska skäl, säger Magnus Boberg.

Magnus Boberg berättar att de som vill köpa fritidshus befinner sig på alla möjliga ekonomiska samhällsnivåer.
Magnus Boberg berättar att de som vill köpa fritidshus befinner sig på alla möjliga ekonomiska samhällsnivåer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!