Prisregn över lokala UF-företag

Två lokala UF-företag stack ut under tävlingarna i Kalmar och ett av dem lyckades till och med knipa en plats på SM i Stockholm.

Lova Johansson, Nadja Johansson och Lea Björk driver UF-företaget EcoFresh UF. På tävlingsdagen i Kalmar belönades de med förstaplatsen i Digital kommunikation.

Lova Johansson, Nadja Johansson och Lea Björk driver UF-företaget EcoFresh UF. På tävlingsdagen i Kalmar belönades de med förstaplatsen i Digital kommunikation.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-03-29 10:20

På tisdagen hölls årets tävlingsdag för UF-företag i länet. Företagen tävlade i en rad kategorier där en förstaplats i vissa gav en biljett till SM i UF-företagande i Stockholm i maj.

Nadja Johansson, som med sina UF-kollegor Lea Björklund och Lova Johansson marknadsför ekologiska doftsprayer i företaget EcoFresh UF, stod som vinnare i kategorin Digital kommunikation. De hamnade också på en delad andraplats i Ekologiskt hållbara företag, en av kategorierna där vinnaren gick vidare till SM. 

– I början var vi lite sura för att vi inte vann men vi vet också hur stor konkurrensen är. Nu är vi jätteglada för att vi kom bland de tre bästa, säger Nadja Johansson.

Sammanlagt visade 150 elever sina företag för 60 jurymedlemmar från Kalmar läns näringsliv.

– Vi var nervösa i flera dagar innan och speciellt på tåget dit, men så fort vi kom in i rummet gick det jättebra.

Vilket är nästa steg för er?

– Just nu är det inga fler tävlingar men vi jobbar med att försöka hitta återförsäljare. I april ska vi bland annat stå på folkhögskolan och sen ska vi också sälja på Nossenmarknaden.

undefined
Här är alla Vinnare som får packa väskorna och åka till SM i UF-företagande i maj. Det tredje gänget från vänster i den övre raden är Purely Green UF från Hultsfreds gymnasium.

Ännu bättre gick det för Purely Green UF från Hultsfred, med Adam Waxegård, Albin Ingemarsson och Gestur Wuopio Bornmarker. De knep förstaplatsen i Årets innovation och därmed en biljett till SM. Företaget, som tillverkar en hållare för trädgårdsredskap, hamnande dessutom på andraplats i Årets vara. 

Titeln Årets UF-företag i Kalmar län vanns av Foodtruck UF från Oskarshamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!