Pristagaren kommer till Vimmerby

Årets ALMA-pristagare Kitty Crowther kommer till Vimmerby i maj. - Att hon kan komma till Astrid Lindgren-konferensen tycker vi naturligtvis är jätteroligt, säger barnbibliotekarie Inger Adolfsson.

Kitty Crowther, som får årets Astrid Lindgren Memorial Award, kommer till AL-konferensen i Vimmerby.

Kitty Crowther, som får årets Astrid Lindgren Memorial Award, kommer till AL-konferensen i Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2010-04-09 05:47


Att en tjej som heter Kitty blir en av höjdpunkterna på en konferens där barndeckare förr och nu är temat är nästan lite för bra för att vara sant.
Men sant är det, att illustratören Kitty Crowther, Belgien, kommer till Vimmerby och Astrid Lindgren-konferensen 27-28 maj. Hon får avsluta tvådagarskonferensen, som i år arrangeras för elfte gången i Vimmerby.
I samarbete med ALMA jobbar arrangörerna för att pristagarna ska gästa Vimmerby och konferensen - de år det är konferens.
- Dessutom är det ju ingen garanti för att pristagarna kan komma. Men vi har haft både Sonya Hartnett och Katherine Paterson som föreläsare, säger barnbibliotekarie Inger Adolfsson.

Temat för årets konferens är alltså barndeckare förr och nu och i rubriken har man lånat de första raderna ur Mästerdetektiven Blomkvist: "Blod! Inget tvivel om saken!"
- Temat känns väldigt aktuellt med tanke på de senaste årens deckarboom i barn- och ungdomslitteraturen och vi gästas till exempel av författaren Martin Widmark, vars framgångar är nästintill ett fenomen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om