Privat förskola eller inte

Barn- och ungdomsnämnden jobbar vidare för ett privat alternativ i barnomsorgen. Men nu är det upp till företaget Drivkraft AB att marknadsföra sig till alla Vimmerbyföräldrar. Nämnden anser också att nästa höst är en lämpligare tid att starta ett nytt dagis.

Vimmerby2007-11-22 08:36

- På våren är det många barn som ska lämna förskolan för att gå över i en förskoleklass till hösten, och på det här viset slipper de byta en gång extra. dessutom får Drivkraft längre tid på sig att informera och undersöka om det finns något intresse av deras koncept, säger Krister Torenfält, c, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
En majoritet i nämnden ställer sig positiv till de förslag som Drivkraft lagt fram och som vår tidning redan kunnat berätta om.
- Vi tycker det är ett intressant förslag, men ytterst är det naturligtvis föräldrarna som avgör hur de vill ha sin barnomsorg, säger Krister Torenfält.

Till alla
Socialdemokraterna gillar inte privatiseringsivern.
- Man kan säga att vi har väl inget emot att Drivkraft informerar om sin idé, men vi tycker inte att nämnden ska uttala sitt intresse redan, säger Helen Nilsson, s, och påpekar på att oppositionen hellre ser att nämnden utreder alternativ till Vimargården i kommunal regi.
Från den borgerliga alliansen markerar Gudrun Brunegård, kd, att Drivkrafts förslag inte bara riktar sig till de som har barn på den utdömda Vimargården.
- Alla som är intresserade kan givetvis söka till det nya alternativet, vi kan inte tvinga någon , säger hon.
Helen Nilsson anser dock att nämnden indirekt påverkar genom att inte ge något kommunalt alternativ för att ersätta Vimargården.

Siktar på augusti
Även om den borgerliga alliansen helst inte vill se att det föreslagna privata alternativet blir en ersättning till Vimargården, kommer alternativet in just när Vimargården är utdömd av Arbetsmiljöverket och kommunens har en begränsad tid på sig att lämna lokalerna. Senast den 1 december vill verket veta hur och när kommunen avser att ersätta Vimargården.
- Vi vet inte exakt när vi måste vara ute, men om vi visar hur vi tänker göra kan vi kanske få en rimlig tid på oss, och till augusti nästa år anser vi är realistiskt, säger förvaltningschefen Sten-Olof Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om