Privat förskola öppnad i Vimmerby

Den här veckan har en privat förskola med entreprenörsinriktning öppnat i Roxx-lokalerna i Vimmerby. - Under första veckan har vi inskolning för ett par tre stycken barn. I slutet av september kommer de att vara runt trettio stycken, säger Håkan Gunnarsson på Drivkraft AB som ligger bakom förskolan.

Vimmerby2008-08-07 06:33

Redan i höstas började planerna på en privat förskola i Vimmerby att formas.
I samband med att Vimargården dömts ut på grund av fuktskador öppnade kommunen nämligen för Drivkraft AB:s intresse att starta förskoleverksamhet i Vimmerby.
- De första kontakterna togs i november. Nu, åtta månader senare, är vi i gång. Det är inte så dåligt jobbat, tycker Håkan Gunnarsson på Drivkraft AB, som är ett företag inom John-Bauer koncernen.
Han berättar att man i slutet av september kommer att vara ungefär trettio barn på förskolan - och fem stycken i personalen.
- Sedan får vi se hur det utvecklar sig. I de lokalerna vi har nu har vi plats för 40 barn. Och på sikt, med fler disponibla lokaler, skulle vi kunna utöka verksamheten ännu mer. Men det är kvalitén som är det viktigaste, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om