Privatisering och färre tjänster

Privatisering av gata-parkavdelningen.Personalnedskärningar både på förvaltningen i stadshuset, i städ- och kostorganisationen, och i andra verksamheter när det blir pensionsavgångar. Alliansen vill också sälja mera skog och kommunala fastigheter som till exempel Resecentrum.

Vimmerby2011-04-13 06:20

Det är några av de förslag nämnden voterat om på ett extra sammanträde inför budgetdialogen som hölls med kommunstyrelsen förra veckan. Där redovisade nämnden förslag för hur kostnaderna kan minskas med minst tio miljoner kronor.
- Vi har tummen i ögat. Mycket har fått löpa på i gamla fotspår, så här finns mycket att göra, säger Björn Swedborg, M, ordförande i nämnden.
- Att privatisera och skära bort personal i verksamheterna är inte vår melodi, vi måste ha den grundorganisation vi har för att exempelvis gata-park ska fungera, säger Kenneth Björklund, S.
Teknik- och servicenämnden har fått den största biten av kommunens besparingskaka. Drygt en tredjedel av de nedskärningar motsvarande 28 miljoner kronor kommunstyrelsen vill att nämnderna redovisar följderna av ligger hos teknik- och service nämnden.

Ta bort tjänster
Enligt Björn Swedborg, M, vill Alliansen i huvudsak ta hem det genom att minska på personal, privatisera och sälja fastigheter.
- Vi räknar med att det går att ta bort två administrativa tjänster inom förvaltningen, men vet inte vilka. Vi har fem nära förestående pensionsavgångar inom olika grenar som vi generellt sett inte vill återbesätta, säger han.
Han ser även möjligheter att skära bort tjänster inom städorganisationen - en helt ny organisation som ännu inte är färdig!
- Det har dragit ut på tiden, men det finns möjlighet att skära bort ett antal tjänster, oklart hur många, säger Björn Swedborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om