Prognosen: Nu kommer solen till Vimmerby

Den senaste tidens lågtryck med kraftiga regn i Vimmerby ser nu ut att ge med sig. "Det ser ut att bli allmänt soligt i ert område", säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

"Det är lite av den värmen i Europa som letar sig in. Det är den portionen som vi får den här gången med temperaturer mellan 20 till 25 grader",  Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

"Det är lite av den värmen i Europa som letar sig in. Det är den portionen som vi får den här gången med temperaturer mellan 20 till 25 grader", Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Vimmerby2024-07-17 20:30

Det lågtrycksbetonade vädret som hittills dominerat i juli kommer åtminstone för några dagar ge med sig. Det menar Sofia Söderberg när hon tittar på prognosen för Vimmerby. 

– Imorgon har vi inledningsvis moln som breder ut sig över ert område under natten mot torsdag. Men de kommer luckras upp. Under sena förmiddagen och eftermiddagen ser det ut att bli soligt och lite blåsigt. Under fredagen är det ett lite liknande läge, med eventuella moln på morgonen och sedan övervägande sol, berättar hon. 

På flera håll i Europa väntas upp till 42 grader under onsdagen och torsdagen. Det rapporterade nyhetsbyrån TT på tisdagsförmiddagen. I Vimmerby beräknas temperaturen att ligga mellan 20 till 25 grader till och med söndag. 

– Luften blandas om på vägen norrut så blandas de varma luftmassorna om med kallare luftmassor så därför blir temperaturen hos oss lägre. Sedan får vi se. Det är lite osäkert i början av nästa vecka om vi kommer få mer av värmen eller om det istället kommer bryta igenom med lågtryck väster ifrån med regn och lägre temperaturer. 

Men innan dess är det i helgen växlande moln och sol.

– Det blir inte klarblå himmel. Det kommer vara lite växlande molnighet under dagarna. Men det är svårt att i dagsläget säga i detalj. Det kanske kan komma någon skur, men det är också mycket sol av och till. Beroende hur mycket utrymme solen får kan temperaturen bli något högre än 25 grader. 

I Hultsfred ser prognosen liknande ut. 

undefined
I helgen kommer det växla mellan moln och sol. "Det kan dyka upp någon skur men det är inte något omfattande område med regn och skurar som väntas till och med söndag. Sedan får vi se i början av nästa vecka hur det utvecklar sig. Då kan lite mer sammanhängande regnområden börja leta sig in", säger Sofia Söderberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!