Blandade besked kring sommarvärmen: "Lite ostadigt"

I Vimmerbytrakterna kommer man inte kunna förvänta sig någon extremvärme den kommande veckan. Sol och regn kommer fortsatt att skifta mellan varandra. "Kommer komma några regnskurar som man får räkna med", säger Emelie Karlsson på SMHI.

Kommande vecka kommer att innehålla både regn och sol i Vimmerbytrakterna.

Kommande vecka kommer att innehålla både regn och sol i Vimmerbytrakterna.

Foto: Erik Johansen/Fredrik Sandberg/TT

Vimmerby2023-07-24 11:30

Efter en bra start på sommaren som innehöll mycket sol och där folk kunde spendera många timmar vid badstränderna, har de senaste veckorna varit mer ostadigt väder. När SMHI tittar på hur väderprognosen för hur det kommer se ut i Vimmerbytrakten den närmaste tiden så kan man inte lova något toppenväder.

Hur ser väderprognosen ut den kommande veckan?

– Det är allmänt lite ostadigt väder med blandning av sol och regn. Temperaturen kommer att ligga runt 20 grader. Imorgon (tisdag) kan det bli lite mer soligt och en temperatur runt 24 grader. Men det är lite blandat sommarväder och generellt kommer det komma några regnskurar under veckan som man kan räkna med, säger meteorolog Emelie Karlsson på SMHI. 

Vimmerbyborna kommer alltså inte kunna förvänta sig någon extremvärme. Runt 25 grader kan veckans topp bli och det finns lite hopp att helgen kan bjuda på lite mera sol. Men ingenting är säkert.

– I helgen kan det möjligt bli lite varmare. Det kommer gå fram och tillbaka. Men vi har inga 30 grader som väntar. 

När kan man förvänta sig att det fina vädret återvänder?

– Det är lite för tidigt att säga. Det kommer inte bli den närmaste veckan i alla fall. Tittar man på den närmaste tiden så kommer det innehålla en del regnskurar, säger Emelie Karlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!