Promenad rakt in i historien

I sommar tar Komedianterna steget ut i Vimmerbys historia igen. Årets stadsvandringar tar avstamp i Vimmerbys gamla byggnader.
- Scenerna vi spelar upp är knutna till platsen och husen. Det finns sanning i allt, men vi har spetsat till och saltat lite också. Roligt ska det vara, säger Lasse Öhman, Kent Skaate och Niklas Grundén, som står för manus.

Vimmerby2015-05-27 06:37


Efter ett års uppehåll från de populära stadsvandringarna är det dags igen. Men den här gången väljer Komedianterna ett annat upplägg. Istället för att göra en djupdykning i en specifik tidsepok är det Vimmerbys gamla hus och historiska platser som utgör röd tråd.
- Själva promenaden blir en välbekant rutt, vi startar från Rådhuset, går bortåt kyrkan, mot Näktergalen, torget, Båtsmansbacken... Vid varje stopp spelas en scen, som har koppling till platsen eller byggnaden, säger Lasse Öhman.

"Mycket död"
Lasse Öhman, Kent Skaate och Niklas Grundén har plöjt en del historiska böcker för att hitta stoff till manus. Merparten kommer att utspela sig på 1800-talet, men det finns också inslag från 1700- och 1900-tal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om