Provbygge växer fram i ALV

Handgjorda fönster, vindskivor och hängrännor i trä, slamfärg utan linolja, enkupigt taktegel och plintgrund på natursten. Låter det inte som ett nybygge? Det är det. Provstugan som just nu byggs i Astrid Lindgrens Värld sätter ribban för kommande nybyggnationer.
- Jag kan inte säga annat än att det här är askul! Vi ställs inför helt andra utmaningar och det är roligt att göra något utanför standard, säger Jens Carlsson, platschef på VimmerbyHus, som bygger stugan.

Jocke Johansson, ALV och Jens Carlsson, VimmerbyHus, kollar in den del av taket som är färdiglagd på provstugan.

Jocke Johansson, ALV och Jens Carlsson, VimmerbyHus, kollar in den del av taket som är färdiglagd på provstugan.

Foto:

Vimmerby2015-04-21 06:26


Provstugan som håller på att ta form i Astrid Lindgrens Världs stugby, ligger ett rejält kliv från de befintliga. Först och främst storleken. Här bjuder 35 kvadratmeter och 19 kvadratmeter loft på rejält med svängrum. Nu tar man också steget till ett boendealternativ som ska passa under en året-runt-säsong.
- Vi har ambitionen att erbjuda boende med bredd, allt från mindre stugor till större. Bekvämlighet och lite mera utrymme finns med bland de återkommande önskemålen från våra gäster, säger vd Jocke Johansson.
Men provstugan är också just bara en provstuga. Under resans gång har det gjorts en hel del justeringar och ändringar. Fler lär det bli, tror Jocke Johansson.
- Det ligger i konceptet. Stugan är en prototyp och vi provar oss fram. Min gissning är till exempel att vi inte kommer att ta ut svängarna fullt så här mycket vad gäller storlek på husen, när det blir skarpt läge. Vi började på 25 kvadratmeter och så sprang det iväg. Jag tror att vi i realiteten kommer att hamna på någonstans 20-30 kvadratmeter framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om