Pumpen fyller 30 med nostalgi

Den 19 september 1986 togs de första dansstegen på Nöjespumpen, den nya dansmetropolen i Södra Vi. 30 år med alla stora dansband, två benbrott, ett bröllop och massor av dansglädje.

Ingemar Eklund och Lena Josefsson hoppas att många som dansade på Pumpen när dansmetropolen var ny dyker upp på jubileumskonserten, "Det blir en riktig nostalgitripp och vi tror ju att många har härliga minnen från Pumpen".

Ingemar Eklund och Lena Josefsson hoppas att många som dansade på Pumpen när dansmetropolen var ny dyker upp på jubileumskonserten, "Det blir en riktig nostalgitripp och vi tror ju att många har härliga minnen från Pumpen".

Foto:

Vimmerby2016-02-13 08:59


- Klart vi måste ha en jubileumskonsert för att fira, och vi gör det med en riktig nostalgifrossa med Mule Skinner Band, Lasse Sigfridsson och Towe Widerberg, säger Ingemar Eklund, "pappa" till Pumpen, som hoppas att få se många välkända ansikten från förr i publiken 1 april.

Kan man öppna danspalats i Södra Vi, i en gammal fönsterfabrik?

Jodå, Ingemar Eklund kunde. Men de som var med i mitten på 1980-talet minns säkert att det inte var någon räkmacka innan dåvarande kommunalrådet Bengt Johansson och hans fru Astrid kunde invigningstala och öppna Nöjespumpen den där höstkvällen 1986.

- Det var väldigt mycket krångel. Först fick vi inte tillstånd för kaffeservering i en industrilokal och så var det grannar som klagade. Men till slut löste det sig.

Första dansen spelade Torgnys orkester. Det kom 250 personer. Andra dansen kom det 450 personer för att dansa till Curt Anders.

- Tredje dansen fick vi tillstånd att servera kaffe. Sedan rullade det på, i 22 år, innan vi släppte Pumpen till Gullringen Nöje.

Alla stora dansband har spelat på Pumpen.

- Ja, oj. Vikingarna har dragit fullt hus, Thorleifs spelade varje trettondagsafton i 20 år, Sten & Stanley, Lasse Stefanz och Grönwalls, Charlotte Perelli med Wizex.

Annat på den helspäckade listan över saker att minnas är sändningar i radio och tv, kvällen då ett par från Eksjö gifte sig och Lotta Engberg spelade både psalmer, brudvals och till dansen på kvällen, 60-tals-kvällar med The Spotnick och Lalla Hansson, Burken med Rockfolket, Svenne & Lotta med Hepstars, Loket som spelat Bingolotto med pensionärer, revykvällar, julbord med cabare, countrykväll med Alf Robertsson, omsorgsdans för funktionshindrade, stand up och företagsfester.

Den som blir lite nostalgisk av den här läsningen kan se fram emot en riktig jubileumskonsert som Ingemar Eklund tagit initiativ till och arrangerar tillsammans med Gullringen Nöje den 1 april.

Läs mer i lördagen papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om