Pumpen ställer in dansen på lördag

På torsdagskvällen tog Styrelsen för Gullringen Nöje AB som driver Pumpen i Södra Vi beslut om att ställa in lördagens planerade evenemang.

Pumpen i Södra Vi har valt att ställa in lördagens evenemang, men avvaktar med besked om de som är planerade längre fram.

Pumpen i Södra Vi har valt att ställa in lördagens evenemang, men avvaktar med besked om de som är planerade längre fram.

Foto: Morgan Karlsson

Vimmerby2020-03-12 18:13

Som följd av risken för spridning av Corona-viruset kommer lördagens planerade festligheter på Pumpen i Södra Vi inte att bli av. Blender och Lifvens skulle ha framträtt då, men arrangemanget blir inte av.

– Det kändes som ett givet beslut att ta att ställa in på lördag. Vi kommer att erbjuda återbetalning till alla som har köpt biljetter i förväg, säger Mats Nilsson som sitter med i styrelsen för arrangören Gullringen Nöje AB.

Pumpen har fler inplanerade evenemang framöver. Bland annat den 28 mars och två fester under påskhelgen.

– Vi vill inte blåsa av alla event än, utan avvaktar och ser hur läget utvecklar sig innan vi tar beslut om dem. Det vore trist om spelningen med 2Blyga Läppar på Påskdagen inte skulle bli av.

Vilka ekonomiska konsekvenser får det för er att ställa in?

– Det kommer att medföra en del kostnader. I dagsläget får vi betala för alla bokningar då vi står under bindande kontrakt. Däremot vet jag att branschen håller på att förhandla kring detta så förhoppningsvis kan de finna en väg så fler kan vara med och dela på smällen, säger Mats Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!