Rå misshandel

- En synnerligen rå och hänsynslös misshandel. Att krossa ett tjockt ölglas rakt i ansiktet på en person är ett farligt tilltag och målsäganden riskerar enligt läkare framtida men.

Vimmerby2008-03-19 07:24

Så sa kammaråklagare Ulrika Grenefors bland annat i rättegången mot en 20-årig Vimmerbybo som åtalats för dubbla fall av misshandel.

Elva stygn
I det ena fallet blev skadorna omfattande med 11 stygn i ansiktet och där ölglaset skar bort en stor del av ena ögonbrynet samt ett krossat näsben som krävde operation.
Men den tilltalade Vimmerbybon som har uppenbara missbruksproblem medgav inte mycket av det åklagaren lade honom till last.
Misshandeln som inträffade den 31 december (nyårsafton) 2006 kring torget i Vimmerby erkände den tilltalade endast delvis, han medgav en knuff men förnekade slag och sparkar.
Den grova och råa misshandeln den 23 februari i år påstod den tilltalade inte kunna varken erkänna eller förneka på grund av ett kraftigt rus.

Glas i ansiktet
Den grova misshandeln inträffade på restaurang Harrys i Vimmerby. Målsäganden, en man från Mörlunda, och ett antal kamrater besökte krogen och hade satt sig ner vid ett av borden. Då kom den tilltalade fram och ville ha ett glas. Han hittade ett glas på golvet vid bordet som han höll i sin hand då det blev tjafs.
- Vi var flera stycken som sa till honom att lämna oss i fred och gå bort från bordet, berättade flera vattnen.
Helt överraskande och med full kraft slog då den tilltalade glaset rakt i ansiktet på den sittande målsäganden. Då hade den tilltalade provocerat målsäganden och en av hans kamrater med fula tillmälen tidigare på kvällen, som "du har böghår" och " du luktar piss".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om