"Räcker att samarbeta"

Kommunalrådet i Vimmerby nobbar frierierna från Hultsfreds kommun. - Det är inte aktuellt med någon sammanslagning för vår del, men vi ska samverka så mycket vi kan med flera kommuner, säger Per-Åke Svensson, c, kommunalråd i Vimmerby.

Vimmerby2010-05-25 06:18

I lördags berättade vår tidning att kommunpolitikern i Hultsfred och förre riksdagsmannen, Lennart Beijer, v, anser att det är dags för Vimmerby och Hultsfreds kommuner att på allvar ta tag i arbetet med att göra en gemensam kommun av de två inlandskommunerna. Han menar att både de ekonomiska förutsättningarna och kommande storregioner kommer att tvinga fram en fusion, och menar att det då är bättre att kommunerna på egen hand driver det arbetat redan nu.

"Bättre vänta"
Per-Åke Svensson, ser tvärtom på det argumentet.
- Det är bättre att vi samverkar i avvaktan på storregioner, blir det storregion, då är både Vimmerby och Hultsfreds kommuner för små, så långt håller jag med Beijer, men det finns ingen anledning att gå händelserna i förväg. Vi vet inte när det blir storregioner och hur de kommer att se ut, säger Per-Åke Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om