Raggar arbetskraft i Stockholm

Två av kommunens största företag åker i dag till en kompetensmässa i Stockholm för att hitta den arbetskraft de behöver. Det kommunala näringslivsbolaget är också med för att visa hur bra det kan vara att bo i Vimmerby.

Vimmerby2010-10-05 06:13

- Min förhoppning är att hitta ett antal yrkesarbetare som vi kan anställa, säger Jonas Åkesson, ansvarig för personalrekrytering vid Skanska Byggsystem i Gullringen som planerar att anställa ett 40-tal yrkesarbetare i början av nästa år.
Det är arbetsförmedlingen i Stockholm som tagit initiativet till den kompetensmässa som i dag hålls på Berns i Stockholm.

Paketlösning
- Vi har kartlagt behovet av kompetent arbetskraft i ett 25-tal kommuner och jämfört det med kompetensen hos arbetslösa i Stockholm och funnit att en hel del matchar. Nu vill vi paketera det här som en helhet där också kommunerna är med och visar sin attraktionskraft, för att på det viset få kompetenta arbetslösa i Stockholm att välja ett jobb hos ett företag i en mindre kommun, säger Moi Adén, som är projektledare för mässan. En av de tio kommuner som valts ut att delta är Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om