Över 40 olika verksamheter har kontrollerats av kommunens hälsoinspektörer. Det är till exempel caféer, restauranger, gatukök och vandrarhem som fått sin livsmedelshanering granskad. Fokus för sommarens undersökningar har varit hur livsmedelsverksamheterna har skött sin egenkontroll. Enligt lag ska varje företag ha ett program som innehåller olika kontrollpunkter fastställda av livsmedelsverket.
För årets rapport visade på brister i livsmedelsföretagens egenkontroller. Då handlade det oftast om slarv av dokumentation.
I sommar återstår problemet. Mest brister är just att företag inte antecknar sin åtgärder.
- De flesta företag har ett egenkontrollprogram, men det brister just dokumentationen, säger Katarina Rossin.
Räkans så bra!
Nu har kommunens hälsoinspektörer Katarina Rossin och Lena Blomberg sammanställt sommarens inspektioner, tillsynsbesök och stickprover.Det har tagits prover på bredda smörgåsar och glass.
Alla räksmörgåsar som togs stickprov på var ok vilket kanske kan vara förvånande.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!