Förening i Vimmerby utsattes för rånförsök

Strax innan klockan 13 på torsdagseftermiddagen larmades polisen till en adress i södra Vimmerby med anledning av ett rånförsök.

Enligt polisen har två gärningspersoner kommit till lokalen och försökt få med sig föreningens dagskassa. Arkivbild.

Enligt polisen har två gärningspersoner kommit till lokalen och försökt få med sig föreningens dagskassa. Arkivbild.

Foto: TT

Vimmerby2023-05-11 13:19

Enligt inledande information från polisen rör det sig om ett rånförsök mot en föreningslokal. Polisen skriver på sin hemsida att två gärningspersoner kommit till lokalen och försökt få med sig föreningens dagskassa. 

– Personerna kom in och försökte få med sig pengar från lokalen men de ska ha avvikit från platsen utan att få med sig någonting, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

På vilket sätt försökte rånarna få med sig dagskassan?

– Enligt de första uppgifterna vi har så har personerna med våld eller hot om våld försökt dra till sig kassan men exakt vad som hänt är inte helt klart än.

Vad gör polisen på plats? 

– Det man gör är att prata med de drabbade ur personalen. Ingen av dem har råkat ut för skador som kräver vård på sjukhus. Ett av våra arbetssätt är också att försöka höra eventuella vittnen, säger Katarina Rusin.

Strax innan klockan två på eftermiddagen kunde patrullen lämna platsen och senare på eftermiddagen berättar Filip Annas vid polisens ledningscentral att en anmälan om försök till rån har upprättats. 

– Jag har ingen detaljkunskap om situationen utan det får utredningen visa. Det jag kan säga är att det inte ska ha varit några tillhyggen inblandade i händelsen, säger han.

Hur jobbar man för att hitta de misstänkta?

– Vi har hållit förhör med målsäganden för att få en bild av händelseförloppet och också sökt i närområdet efter de två misstänkta gärningspersonerna. Det är ingen som är gripen i nuläget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!