Rånarna ännu på fri fot

Rånarna som slog till mot Handelsbanken i Vimmerby är fortfarande på fri fot.
Polisen har hittat rånarbilen samt ytterligare en bil som man tror rånarna använt under flykten.
Nu vill polisen ha hjälp att hitta flera vittnen till det dramatiska rånet i Vimmerby.

Rånarna som slog till mot Handelsbanken i Vimmerby är fortfarande på fri fot. Polisen vädjar nu till allmänheten om mera hjälp om bilar, och andra iakttagelser.

Rånarna som slog till mot Handelsbanken i Vimmerby är fortfarande på fri fot. Polisen vädjar nu till allmänheten om mera hjälp om bilar, och andra iakttagelser.

Foto:

Vimmerby2011-06-28 06:08


- Vi söker särskilt en kvinna med paraply som befann sig vid pizzeria Shalom, samt föraren av en silverfärgad bil som fanns i hörnet vid pizzeria Palma vid tidpunkten för rånet, säger Cecilia Brick, spaningsledare vid polisen i Västervik till vår tidning.

Bilder
Polisen hoppas också att det finns vittnen som tagit stillbilder eller filmat delar av händelseförloppet.
- Det är vanligt att man gör det med sina telefoner, det vore nästan märkligt om det inte finns några bilder tagna vid rånet i Vimmerby, säger Cecilia Brick.
Rånet inträffade tidigt på torsdagsmorgonen innan banken öppnat. Två av rånarna slog sig in genom ett fönster på baksidan av banken och hotade personalen. De sköt också ett skott inne i banklokalen. Den tredje av rånarna stod vakt utanför och hotade passerande Vimmerbybor att hålla sig undan.

Pulversläckare
Efter rånet försvann gärningsmännen Drottninggatan norrut i en vinröd Volvo 850 av kombimodell.
Den hittades först på lördagen i närheten av Alsta mellan Frödinge och Vimmerby. Förövarna har tömt en pulversläckare i bilen för att eliminera teknisk bevisning.

Sett något? Ring polisen
Har du sett något som kan höra ihop med rånet? Polisen vill ha iakttagelser av bilar och personer kring Alsta och i Mariannelund. Polisen vill också nå flera vitten till rånet. Har du sett något - ring Håkan Pettersson, 070-2150734 eller Niclas Juneskog, 070-3274869.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om