Rånmisstänkta ungdomar släpptes

De två ungdomar som anhölls i början av veckan, misstänkta för helgens rån i centrala Vimmerby, är nu släppta. ”Misstankarna mot dem kvarstår, men nu kan socialtjänsten gå in med åtgärder”, berättar Ulf Gollungberg vid polisen.

Samtliga ungdomar som misstänks för rånet mot en 25-årig man i Vimmerby i fredags är nu släppta.

Samtliga ungdomar som misstänks för rånet mot en 25-årig man i Vimmerby i fredags är nu släppta.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2019-03-06 12:51

Rånet ska ha inträffat nära kyrkan i centrala Vimmerby sent i fredags kväll. En man i 25-årsåldern ska då ha attackerats av tre ungdomar i tonåren. Under rånet ska ungdomarna ha tvingat till sig värdesaker samt dagen efter även tagit ut runt 10 000 kronor från mannens bankkonto.

Alla tre ungdomarna har förhörts. Efter förhören anhölls två av de tre misstänkta för grovt olaga tvång samt bedrägeri, en på måndagen och en på tisdagen. Dessa båda ungdomar är nu släppta, men misstankarna kvarstår mot samtliga.

– En av de anhållna släpptes fri på tisdagen och den andra i dag (onsdag). I och med att alla de tre misstänkta samt samtliga vittnen nu är förhörda har kollisionsfaran minskat. Det, plus ungdomarnas ålder, bidrog till att det inte blev aktuellt med häktning, säger Ulf Gollungberg.

Under förhören ska ungdomarna ha gjort vissa medgivanden.

– Det stämmer, så utredningsläget ser bra ut. Vi har jobbat intensivt och framgångsrikt under några dagar. Nu är de frisläppta och då kommer socialtjänsten kunna gå in med åtgärder.

Innebär det att ärendet nu helt ligger hos socialtjänsten?

– Nej, som vi ser det lutar det åt att vi nog ska kunna ta det till åtal, säger Ulf Gollungberg.

Susanne Hafström vid polisen meddelade på tisdagen att ungdomarna även misstänks för misshandel, olaga hot, skadegörelse och övergrepp i rättssak.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om