Rapartisten Queen C: "Det känns bra att komma tillbaka"

21-åriga rapartisten Queen C har haft en paus från musiken, men nu är hon igång igen och jobbar för fullt på en ny låt med en ny samarbetspartner.

"Jag känner alltid att jag behöver göra mer, det är mitt största problem. Även om jag har gjort klart en låt och släppt den. Jag pressar mig själv ganska ofta – jag vill göra mer." säger Chelsea Chepkosgei.

"Jag känner alltid att jag behöver göra mer, det är mitt största problem. Även om jag har gjort klart en låt och släppt den. Jag pressar mig själv ganska ofta – jag vill göra mer." säger Chelsea Chepkosgei.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-04-18 18:00

– Det känns bra att komma tillbaka, för det känns som att jag har varit borta ett tag nu, på grund av corona och allt annat möjligt som hänt, säger Chelsea Chepkosgei, som är personen som döljer sig bakom artistnamnet Queen C. 

Som 16-åring ställde hon upp i Idol, trots att hon bara varit i Sverige i drygt ett halvår och inte kunde så mycket svenska. Sen dess har mycket hunnit hända i hennes liv. Tre års gymnasiestudier på estetiska programmet med musikinriktning i Västervik, ett års jobb som fritidsledare i Stockholm och flera släppta låtar på Spotify. Dessutom har hon uppträtt både i Tyskland och Nederländerna. Men sen kom coronan. 

– Jag fyllde 20 i en helt annan värld. Jag hade planer på att spela konserter och resa, kanske till mitt hemland Kenya och samarbeta med artister där. Men vi får se när det blir av. 

Under en längre period har det blivit lite av en paus från musiken, åtminstone i att producera och släppa nya låtar. 

Har det varit svårt att komma igång med musiken igen efter pausen?

– Det är en jättebra fråga, men jag bara bestämde mig för att göra det bästa av situationen. Då började jag försöka lyssna mer på musik och vara öppen och skriva med andra människor som håller på med musik. 

Genom sociala medier har hon varit i kontakt med många andra människor som håller på med musik. 

– Jag har insett att andra människor ser något i en som man själv inte ser, säger hon och fortsätter:

– Jag kan känna att det jag gör är inte tillräckligt bra men när andra som håller på med musik lyssnar på vad jag gör så säger de fina ord som; ”Chelsea, du är 21 och har bara varit i Sverige i fem år och kolla vad du har gjort!” Då börjar jag sitta och tänka att det har jag faktiskt gjort! Jag borde kanske börja uppskatta mig själv mycket mer. 

Nu är ett nytt samarbete igång. Ett skivbolag som verkar både i Sverige, Finland och Danmark har hört av sig och visat intresse. Just nu jobbar hon på en helt ny låt tillsammans med en person som är DJ och elektronisk musikproducent i Finland. Queen C har skrivit texten och den går på temat färg. 

– Jag är själv en väldigt färgglad människa och det är inte bara utseendemässigt och kläder, utan jag brukar säga att det förklarar min personlighet också. Jag är jätteglad, pratar med människor och gillar att sprida positiv energi. Det är det som färger innebär för mig. 

Chelsea Chepkosgei längtar efter att få komma ut och "gigga" igen.
Chelsea Chepkosgei längtar efter att få komma ut och "gigga" igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om