"Rätt av kf att bevilja ks ansvarsfrihet"

Kommunstyrelsen anser att det inte är domstolens sak att avgöra om bristerna i försäljningen av industritomten Plåtslagaren är så grova att fullmäktige borde ha vägrat kommunstyrelsen ansvarsfrihet.

Vimmerby2008-08-29 06:18

- Det är fullmäktiges bedömning om ansvarsfrihet som gäller och det beslutet har gått rätt till, svarar nu kommunstyrelsen till Länsrätten på den överklagan som en privatperson i Vimmerby gjort mot fullmäktiges beslut om ansvarsfrihet i juni i år.
Vimmerbybon är missnöjd med att kommunfullmäktige givit ansvarsfrihet trots den allvarliga kritik som både revisorerna och kommunfullmäktige pekar på i samband med den fastighetsaffär där kommunstyrelsen låtit sälja industritomten Plåtslagaren för fyra miljoner och tagit betalt med en kredit som är både ränte- och amorteringsfri till år 2017. Något som kommunfullmäktige inte upplysts om innan köpeavtalen godkändes där.

Kommunens roll?
Precis som den klagande Vimmerbybon markerar också revisorerna frågeställningen om kommunen överhuvudtaget ska ta på sig rollen som kreditgivare åt ett enskilt företag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om