Rebecca steget närmare Miss World

Vimmerbytjejen Rebecca Eriksson, 20, kan bli Miss World. Hon är nämligen en av 48 tjejer som tagit sig vidare till delfinalen i Miss World Sweden. - Jättekul. Det här är min grej. Och jag är helt förvånad över alla röster.

Vimmerby2012-05-12 04:06


Rebecca Eriksson har idrottat i hela sitt liv och skrev hösten 2010 på för Friidrott Kalmarsund. Drömmen om en guldmedalj i 400 meter häck hägrar, men nu är det faktiskt en annan typ av mästerskap som ligger närmare till hands.
Det började med att en kompis tipsade om Miss World Sweden.
- Jag såg det som en kul grej och var kanske redo för det här. Mitt självförtroende har blivit bättre.

"Nu jäklar!"
Under åren på friidrottsgymnasiet i Växjö var hon "den där långa tjejen". Nu är hon glad över sin längd och när hon, efter att ha blivit en av de 198 tjejer som gick vidare till audition i Miss World Sweden, bestämde sig för att om det var någon gång i livet hon skulle vara säker på sig själv så var det nu kände hon att hon trivdes i det här sammanhanget där många får skak i benen.
- Jag var faktiskt inte ens särskilt nervös när jag skulle in till juryn. Men lite måste jag ändå ha varit för jag kommer inte riktigt ihåg vad jag svarade när de frågade "varför ska du vinna det här?" Jag svarade något i stil med att "jag tror att det här är min grej."
Hon säger också att hon gillar välgörenhetskonceptet i Miss World och under resans gång har hon blivit både taggad och peppad.
För några dagar sedan fick hon veta att hon är en av de 48 som gått vidare till delfinal och blev förstås väldigt glad över det. Delfinalen avgörs med folkets röst i den omröstning tävlingen har på sin hemsida och i övriga digitala kanaler.
- De 29 tjejer som får flest röster plus de tre som juryn väljer går vidare till Camp Miss World Sweden, där 16 finalister kommer att återstå efter eliminering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om