Redskap stals vid inbrott i Vimmerby

Flera motordrivna redskap stals natten till onsdagen vid ett inbrott i Vimmerby kommuns centralförråd. Gymnasiet har också haft besök av tjuvar. Den här gången tog de sig in i köket.

Polisen har fått två anmälningar om inbrott och stöld i två olika kommunala enheter.

Polisen har fått två anmälningar om inbrott och stöld i två olika kommunala enheter.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Vimmerby2020-05-27 13:00

Vid 07-tiden på onsdagsmorgonen upptäckte personal på kommunens driftenhet att tjuvar tagit sig in i lokalerna på Trekanten utanför Vimmerby.

– De har klippt sönder staketet och brutit upp ett fönster, säger Ulf Gollungberg vid polisen. Tjuvarna har kommit över två motorsågar, en röjsåg, en elektrisk såg och en häcksax.

Det finns i nuläget inga spår efter de okända gärningspersonerna.

– Det är irriterande att folk åker runt och håller på med sånt här. De här grejernas är värda mycket för oss även om de har några år på nacken, säger Tomas Larsson, driftchef på kommunen.

Något exakt värde på det stulna har han ännu inte.

–  Nej, inventering pågår än, så vi har ingen sammanräkning.

Polisen har även en anmälan om inbrott och stöld från Vimmerby Gymnasium. Där har kostenheten haft besök i köksdelen. Inbrottet ska ha skett någon gång sedan förra måndagen och upptäcktes på tisdagen. 

– Det är som vid tidigare tillfällen oklart hur tjuvarna tagit sig in. Men de har kommit över en bärbar dator och ett kassaskrin, säger Ulf Gollungberg. 

– Det finns inga pengar i kassaskrinet. Vi håller på att avveckla kontanthanteringen och övergår till swish, så det blir bättre för att förebygga såna här saker, säger Ola Falk på kommunens kostenhet som driver köket på gymnasiet.

Hur tjuven eller tjuvarna tagit sig in är oklart.

– Det vet ingen. Vi upptäckte på tisdagen att en dator och kassaskrinet är borta.

Karta: Kommunens centralförråd
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om