Regionen söker ny ambulanschef

Den tidigare ambulanschefen för Vimmerby, Hultsfred och Virserum har valt att sluta och nu letar regionen efter en ersättare. "Vi söker någon som är en bra ledare", säger verksamhetschefen Jonas Löf.

Till rollen som ny ambulanschef söker regionen en "bra ledare" som också vet hur samordningen med aktörer som till exempel räddningstjänst, polis och SOS Alarm, bör fungera.

Till rollen som ny ambulanschef söker regionen en "bra ledare" som också vet hur samordningen med aktörer som till exempel räddningstjänst, polis och SOS Alarm, bör fungera.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-02-26 12:00

Jobbannonsen har legat ute i ungefär två veckor och man hoppas att rekryteringen ska gå snabbt och smidigt. Den tidigare ambulanschefen, Henrik Ryheden, har haft jobbet i två år men nu valt att sluta.

– Han har sagt att han inte vill förlänga sitt förordnade, helt enkelt. Han kommer att återgå till jobbet som ambulanssjuksköterska, som han varit tidigare, säger Jonas Löf är som verksamhetschef för ambulanssjukvården i Region Kalmar län.

Är det svårt att ersätta en ambulanschef?

– Nej, rekryteringen går jättebra som det ser ut nu. Det är inte alltid så lätt när man söker chefstjänster men antalet sökande har varit bra, över förväntan skulle jag säga. Det känns positivt.
 

undefined
Jonas Löf, verksamhetschef för ambulanssjukvården i Region Kalmar län, menar att antalet sökande till chefstjänsten varit över förväntan. "Det känns positivt", säger han.
undefined
Arkivbild. Ambulans och rädningstjänst på uppdrag i Vimmerby.

Vad krävs av den nya chefen?

– Vi söker någon som är en bra ledare och någon som inte bara jobbat med sjukvård utan även vet hur samordningen med övriga aktörer som vi jobbar mycket med, som räddningstjänst, polis och SOS Alarm, ska fungera. Vi har en del som handlar om att man var femte vecka är ambulanschef i beredskap för hela länet och då behövs en person som kan ta medicinskt ansvar vid stora händelser. Det är alltså sjuksköterskor som vi söker, som kan ta det ansvaret, säger Jonas Löf

Henrik Ryheden slutar 17 april och från och med då är också förhoppningen att en ny ambulanschef ska kunna vara på plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!