Regionförbundet förblir borgerligt

Regionförbundet i Kalmar län förblir borgerligt. Styrelsen kommer att ledas av en centerpartist - som kan bli Leif Larsson från Vimmerby.

Leif Larsson kan bli ny ordförande i Regionförbundet när centern tillsätter posten på lördag.

Leif Larsson kan bli ny ordförande i Regionförbundet när centern tillsätter posten på lördag.

Foto:

Vimmerby2006-10-19 06:17

- Jag är nominerad till att sitta i styrelsen. Något förlag till rodförande finns så vitt jag vet ännu inte, men vem det blir avgörs på lördag när centern har nomineringstämma, säger han.
I övrigt vill han inte kommentera uppgifterna om att han är ett av centerns hetaste namn till uppdraget.
Det är nu definitivt klart i och med en uppgörelse som blev klar på onsdagen
Striden har varit hård om majoriteten i Regionförbundet. Socialdemokraterna har försökt att få till ett nytt sätt för hur mandaten ska fördelas och pekat på att s-sidan fått fler röster, totalt sett i kommunerna, än vad borgarna fått.
Sossarna har också befarat problem i det praktiska arbetet i och med att landstinget får ett vänsterstyre. Nu tvingas alltså socialdemokraterna och vänster ge sig om makten i Regionförbundet. Uppgörelsen på onsdagen ger dock oppositionen en ny plats i styrelsens arbetsutskott som utökas till totalt sex platser.
Klart är också att det blir en centerpartist som blir ordförande i Regionförbundet, vem är inte klart, det ska avgöras på lördag. Men enligt vad vår tidning erfar är Leif Larsson ett av de hetare namnen till posten. Centern har sju platser totalt i styrelsen. en av dom blir ordförande. Vilka personer de sju är är inte helt klart. men att Leif Larsson är respresentanten från Vimmerby är är otvivelaktigt.
De övriga centerpartisterna kommer från Borgholm, Nybro, Mönsterås, Högsby och Västervik samt en ledamot från landstinget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om