Regn, solsken och blåst – så blir återstoden av veckan

"Man kan nästa säga att det blir ett varannan-dag-väder", säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI, om vädret som väntas i Vimmerbytrakten under återstoden av veckan.

Det blir soligt väder under de kommande dagarna, men busväder och blåst är också att vänta.

Det blir soligt väder under de kommande dagarna, men busväder och blåst är också att vänta.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2022-01-26 15:00

– Det kommer vara lågtrycksbetonat väder, men med tillfälligt mer stabiliserat väder med någon solig dag, sammanfattar Linus Karlsson. 

På torsdagen väntas ett lågtryck med regn och i samband med det väntas blåst med friska till hårda vindbyar. Framåt torsdagskvällen kryper temperaturen neråt och regnet kan övergå i blötsnö eller snö. Fredagen däremot ser ut att bjuda på solsken.

– Det slår hastigt om inför lördagen, då ser det ut att bli busväder. Molnen tätnar under fredag kväll i samband med att lågtrycket närmar sig. Under morgontimmarna på lördag så är det snöfall, men i och med mildare luft så följer det regn.

På lördagen väntas det även bli rejält blåsigt.

– Inför lördagen får man vara beredd på att det blir rejält blåsigt tidvis med hårda till lokalt mycket hårda vindbyar, säger Karlsson. 

Men mot natten till söndag övergår regnet återigen till blötsnö eller snö. Men busvädret drar vidare och på söndagen ser det ut att klarna upp. Avslutningen på veckan kan därför bjuda på solsken, men det kommer fortsatt vara blåsigt. 

En titt på temperaturerna visar att det inte drar iväg åt något håll.

– Det går inte direkt åt varken kyligare eller mildare. Temperaturen pendlar runt nollstrecket, med några minusgrader ner och några plusgrader upp emellanåt, avslutar Linus Karlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!