Rein skapar nya vandringsleder – Arlarundan är invigd

Han har själv alltid varit en aktiv person. Nu vill Rein Soowik att vi andra ska få större möjlighet att bli det också. Med Tallholmen som mötesplats har han därför skapat promenadslingan Arlarundan på drygt fyra kilometer. – Två ytterligare är på gång – Åbroundan och Kungsrundan, berättar han.

Skyltat, invigningspromenerat och klart. Rein Soowik har skapat vandringsleden Arlarundan – och han har två ytterligare leder på gång.

Skyltat, invigningspromenerat och klart. Rein Soowik har skapat vandringsleden Arlarundan – och han har två ytterligare leder på gång.

Foto:

Vimmerby2017-09-20 05:20

Vimmerby kommun har en natur som tilltalar många. Samtidigt ökar intresset för upplevelser och i kommunen finns flera vandrings- och cykelleder som lockar många motionärer.

Nu vill Vimmerby-profilen Rein Soowik utveckla det finmaskiga nätet av vägar och stigar strax öster och väster om Vimmerby för att utveckla flera stadsnära vandringsleder. Han har även lämnat in en motion där han vill att kommunen utreder förutsättningarna för att iordningställa flera leder för det rörliga friluftslivet utifrån hans exempel.

Till vardags driver Rein Soowik turisthotellet Villa Gulekul strax söder om centrala Vimmerby, och som aktiv motionär kan han stigarna i skogen runt Arla på sina fem fingrar.
– Det var när jag såg allt folk som planlöst irrade omkring i skogarna där som jag fick idén med att skapa den första motionsleden, berättar han.

Sagt och gjort, nu är skyltar på plats och den nya Arlarundan utgår från en mötesplats på Tallholmen. Häromdagen invigningsgick Reins och hans partikamrater i Centerpartiet rundan.

Planen är att Rein Soowik nästa år ska ha Åbrorundan klar – en ungefär lika lång promenadslinga, men som har Vimarvallen som mötesplats och utgångspunkt.
– Från Vimarvallen kommer också den 22 kilometer långa Kungsrundan starta. Skapandet av den fantastiskt härliga och historiska rundan, som bland annat passerar Skillingarum, Ingebo Hagar och Åkeborondellen, ligger dock lite längre fram i tiden, berättar han.

För att maximera säkerheten planeras såväl kotunnlar under riksvägen som dragflottar över Stångån att användas längs rundorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om