Reinfeldt besöker Vimmerby

Den 14 april kommer statsministern Fredrik Reinfeldt till Vimmerby. Han ska besöka belysningföretaget Zobra och träffa lokala företrädare för Moderaterna. - Det känns jättepositivt och jätteroligt, säger kommunalrådet Micael Glennfalk (M).

Vimmerby2014-04-05 04:07

Fredrik Reinfeldt brukar ge sig ut på så kallade lyssnarresor. En gång i veckan besöker han något företag eller någon organisation.
Men statsministern har aldrig varit i Vimmerby förut. Förrän nu vill säga. Den 14 april, nästa måndag, kommer Reinfeldt till Vimmerby.
- Senast en statsminister var i Vimmerby var när Göran Persson överlämnade pengar till paviljongen på Näs och det här känns jättepositivt.
Vilka frågor vill du lyfta fram?
- Det är framförallt infrastrukturen och att det behövs mer pengar till den regionala trafikplanen och infrastrukturen runt Vimmerby. Sedan kommer vi att berätta om våra välfärdssatsningar under de senaste åren och hur vi jobbar med företagandet. Överlag blir det samtal om hur regeringens politik påverkar vår kommun.
Varför kommer Reinfeldt hit?
- Vimmerby är en genuin Allians-kommun med många mindre företag. Sedan tror jag att han är intresserad av besöksnäringen och att vi är en av fem destinationer som blivit utvalda för internationella satsningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om