Rekord för Astrid Lindgrens Värld

Septemberhelgerna i Astrid Lindgrens Värld slog rekord med besked. - 18 500 besökare på fyra helger kan vi inte vara annat än enormt nöjda med. Vi hade inte ens vågat snudda vid tanken på så många, säger Mikael Ahlerup, vd.

Vimmerby2011-10-07 06:14

Nu väntar höstlovsöppet och en ny satsning på kvällsteater i Ronjamiljön. När Astrid Lindgrens Värld satsade på förlängd säsong med helgöppet under september var målet 10 000 besökare på fyra helger.
- Det tyckte vi var rimligt, 2 500 per helg. Första året, 2009 kom 6 000 och det var okej. I fjol ökade vi med 33 procent till 8 000 besökare och var eld och lågor över det. Därför vågade vi hoppas på att vi skulle nå målet i år.
Det gjorde man. Med råge. Under årets fyra septemberhelger har 18 500 besökare passerat grindarna till ALV och upplevelseparken har fått en bekräftelse på att det går att förlänga säsongen.
- Dels är det en trend, det blir allt vanligare att folk väljer att ta ledigt en fredag för att ha en trevlig långhelg någonstans, dels har förstås vår nya Ronjamiljö lockat. Men för oss är det också ett bevis på att många uppskattar att besöka oss under hösten - det finns till och med de som varit här i juli men valt att komma tillbaka i september för att barnen ska få en annan upplevelse när det inte är lika trångt i parken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om