”Rekordåret har nog försvunnit”

Astrid Lindgrens Världs bokslut över stekheta juli visar på 10 000 färre besökare jämfört med i fjol. ”Rekordåret har nog försvunnit”, konstaterar vd Jocke Johansson.

Trots ett tapp på 10 000 besökare i juli är ALV:s vd Jocke Johansson nöjd med att hela 178 000 besökare gästade parken under den gångna stekheta månaden.

Trots ett tapp på 10 000 besökare i juli är ALV:s vd Jocke Johansson nöjd med att hela 178 000 besökare gästade parken under den gångna stekheta månaden.

Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby2018-08-01 14:00

178 000 personer besökte Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby under juli månad. En imponerande siffra i sig, men ändå 10 000 personer färre än under samma månad 2017 och 6 000 personer färre än vad företaget hade budgeterat med.

Därmed kommer temaparken få svårt att slå besöksrekordet samt nå målet att för första gången spränga gränsen på en halv miljon besökare under ett år.

– Rekordåret har nog försvunnit. Det vi har tappat kommer vi sannolikt inte kunna hämta igen i höst. Ibland önskar man att man sålde varor som bara ligger kvar på hyllan om man inte sålt dem. Men för oss är en dag verkligen försvunnen när den har varit, säger ALV:s vd Jocke Johansson.

– Samtidigt tycker jag att det är fantastiskt att så många ändå har sökt sig hit trots värmen. Exempelvis hade vi 6 700 besökare och över 30 grader varmt i tisdags. Trenden med färre gäster är likadan hos alla kollegor jag pratat med i branschen. Det är väl bara Skara Sommarland som borde vara en vinnare den här sommaren, skrattar Jocke Johansson.

Och självklart är det vädret som har orsakat tappet på drygt fem procent under juli.

– Ja så är det. Men vi får försöka se det positiva. Alla gäster som har varit här har fått med sig en fantastisk upplevelse. Det blir trots allt kortare köer och mer utrymme på våra 18 hektar om det är 6 500 i stället för 8 500 besökare en dag, säger Jocke.

Försäljningen på området har dock ökat under juli. Dock inte så mycket att det rent ekonomiskt balanserar det minskade besökarantalet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!