Rekorddag på Astrid Lindgrens Värld

Bilköerna ringlade ända till Björkbacken och extraparkeringarna var i det närmaste smockfulla. Med 9 500 besökare på Astrid Lindgrens Värld i går slog man säsongsrekord. – Vår tes om att säsongen är lite skjuten i tid verkar stämma, säger en glad vd, Joacim Johansson.

På onsdagen small det till med säsongsrekord på ALV. Bilköerna var långa, parkeringen i det närmaste full och cirka 9 500 besökare inne i parken.

På onsdagen small det till med säsongsrekord på ALV. Bilköerna var långa, parkeringen i det närmaste full och cirka 9 500 besökare inne i parken.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2016-07-28 08:00

Onsdag och vecka 30. Inte tisdag och vecka 29. Men ingen var nog gladare än Astrid Lindgrens Världs vd Joacim Johansson att det slog till och blev säsongsrekord ”fel” dag i år.

– Haha. Jag köper gärna om allt är uppochnedvänt.

– Nu är siffran 9 500 ännu bara en uppskattning, men vid klockan 13.00 på onsdagen hade vi 9 000 besökare inne i parken och då vet vi att det normalt sett brukar komma ytterligare 500 efter lunch, berättar Joacim Johansson.

Tidigare under säsongen har det under en och samma dag varit 9 300 besökare som mest.

”Allt är senare”

Joacim Johansson har tidigare under sommaren berättat att det känns som att högsäsongen är förskjuten i år.

– Ja, det känns så. Vi tar inte ut något i förskott, utan är ödmjuka inför framtiden, men om det stämmer som vi tror så ska de två första veckorna i augusti kunna bli som två bra juliveckor. De resterande dagarna den här veckan blir också väldigt spännande, säger ALV-vd:n, som själv jobbade på parkeringen fram till efter lunch i går.

Bra koll

I och med att allt fler besökare köper sina biljetter i förväg på nätet har Joacim och hans kollegor på Astrid Lindgrens Värld ganska bra koll på vartåt besökarantalet lutar nästa dag.

Men hur funkar det i parken med så många människor som var där på onsdagen?

– Verkligen jättebra. Vi märker en markant förbättring i och med nya Lejonhjärta-miljön. Parken är större nu och besökarna har 16 hektar yta att sprida ut sig på. Men visst blir det lite köer på olika ställen, säger Joacim Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om