Rekordsiffror och premiär för ny serie

"Leif och Billy" lockar rekordmånga tittare och nya serien "Brorsor 4-ever" har haft premiär. Det rullar på bra nu för Alfred Svensson från Tuna.

Leif och Billy har fina tittarsiffror på SVT Play. Den här veckan har Alfred Svensson och Klas Erikssons nya serie Brorsor 4-ever också haft premiär.

Leif och Billy har fina tittarsiffror på SVT Play. Den här veckan har Alfred Svensson och Klas Erikssons nya serie Brorsor 4-ever också haft premiär.

Foto: Stina Stjernkvist

Vimmerby2019-03-02 20:00

I veckan släpptes det sista avsnittet av den tredje säsongen av "Leif och Billy" på SVT play. Alfred Svensson från Tuna och Klas Eriksson står bakom serien som fått en så pass trogen följarskara att de slår rekord.

– Den senaste rapporten jag såg visade att vi hade nästan 250 000 tittare den veckan. Det var till och med mer än vad Melodifestivalen hade på SVT play och dessutom bäst av alla playprogram i hela landet, säger Alfred Svensson.

Vad beror det på att det går så bra?

– Vi har en extremt dedikerad publik som gillar det vi gör och det är vi sjukt tacksamma och glada för, säger Alfred Svensson som flaggar för att det kan bli även en fjärde säsong.

– Vi för diskussioner med SVT kring det. I så fall är tanken att göra lite längre avsnitt som dessutom ska sändas i linjär TV också, säger Alfred Svensson.

Nyligen var det även premiär för humorduons senaste projekt. En serie som heter "Brorsor 4-ever" och som sänds på TV4 Play.

– Vi gjorde en miniserie med karaktärerna Kenny och Josef åt ett företag och hade ingen ambition att göra mer, men TV4 hörde av sig och nu har vi gjort åtta avsnitt som släpps måndagar och tisdagar framöver, säger Alfred Svensson.

Serien handlar om två kompisar som flyttar hemifrån för första gången till en gemensam lägenhet och lyckas hamna i trubbel på flera vis.

– De här karaktärerna är ännu mer skruvade än Leif och Billy och nästan vad som helst kan hända när de är igång. Vi har fått bra respons så här långt och haft kul när vi jobbat med det, säger Alfred Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!