Rekordstart för nya Södra Vi-macken

Den 20 november 2012 kunde man åter tanka bensin och diesel i Södra Vi. En glädjens dag inte bara för ortsborna utan lika säkert för boende i både Gullringen och Djursdala, som nu inte längre behöver åka till Vimmerby för att fylla tanken. Att macken var efterlängtad visar försäljningen under de första sex, sju veckorna. Inte mindre än 86 000 liter - varav 50 000 liter bensin - har runnit genom pumpslangarna!

Bruno Karlsson och Jan Thordkvist från Regionförbundet, tvåa respektive fyra fr v tillsammans med nöjda medlemmar från Södra Vi hembygdsförening,  fr v Ingemar Eklund, Lars-Erik Karlsson, Inger Claesson och Björn Nilsson.

Bruno Karlsson och Jan Thordkvist från Regionförbundet, tvåa respektive fyra fr v tillsammans med nöjda medlemmar från Södra Vi hembygdsförening, fr v Ingemar Eklund, Lars-Erik Karlsson, Inger Claesson och Björn Nilsson.

Foto:

Vimmerby2013-01-11 07:14


Representanter för Regionförbundet, som varit med och finansierat projektet, har nyligen besökt Södra Vi och inspekterat den nya macken. Och vad vi kunde förstå var man mycket tillfreds med vad man såg och den presentation av arbetets genomförande som man fick.

"Ska ha en ny mack..."
Bakom tillkomsten av den nya tankanläggningen ligger främst Södra Vi hembygdsförening, som hösten 2011 aktualiserade frågan vid ett stormöte i samhället. Uppslutningen och entusiasmen vid den här sammankomsten gav ett mycket tydligt utslag: Samhället skulle ha en ny bensinmack! Alla var beredda att dra sitt strå till stacken för att förverkliga visionen efter fyra "macklösa" år. (Den tidigare bensinstationen stängde hösten 2008.)

Massor av jobb
Och som man jobbat, i stort som i smått. Myndighetskontakter, miljötillstånd, bygglov, bidragsansökningar, företagskontakter och ideella krafter som ställt upp med allt från spade till grävmaskiner och lastbilar.
Marken fick man "gratis" (nyttjanderätt) liksom de cirka 3 000 kubikmeter fyllnadsmassor, som behövdes för att iordningställa området där Gallebovägen ansluter till riksväg 23/34.
Mackägare och leverantör av bensin och diesel är GP Green Petroleum i Falköping, som specialiserat sig på automatiserade containerlösningar av den typ som nu finns i Södra Vi och en rad andra mindre orter i södra Sverige, flera i Kalmar län.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om