Rekord för sommarkurser på Vimmerby folkhögskola

Vimmerby folkhögskola noterar ett rekordstort intresse för årets sommarkurser. En pandemi på tillbakagång tros vara en av anledningarna.

Söktrycket är bra inför kommande läsår på Vimmerby Folkhögskola.

Söktrycket är bra inför kommande läsår på Vimmerby Folkhögskola.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2022-05-25 05:29

Vecka 26 är det dags för Vimmerby folkhögskola att köra igång årets program med de traditionella sommarkurserna. Precis som under många tidigare sommarmånader kommer semesterfirare från stora delar av Sverige att besöka Vimmerby för att vara med på någon av kurserna.

Agnetha Kinell är kurs-och konferenskoordinator vid Vimmerby folkhögskola. Hon berättar bland annat att de åtråvärda och populära platserna till kurserna var fullbokade så pass tidigt som i februari månad.

– Det gäller även för reservplatserna till kurserna. Så tidigt har vi aldrig varit fullbokade tidigare. Det gick verkligen i rekordfart den här gången.

undefined
Vimmerby Folkhögskola kommer att genomföra en enklare form av avslutningscermoni klassvis i år.

Årets sommarkurser har även utökats med ett antal platser, jämfört med de senaste åren då det fanns restriktioner på grund av rådande pandemi.

– Förutom att restriktionerna är borta så verkar det även finnas ett uppdämt behov av att göra saker tillsammans igen. Då är det väldigt populärt med folkhögskola.

Agnetha Kinell säger vidare att intresset för sommarkurserna har ett tämligen stort åldersspann.

– Vi har deltagare som är 18 år gamla upp till de som är 80 år. De har verkligen glädje av varandra under kurserna.

Från sommarens kursutbud märks bland annat långkörarna som handlar om arkeologi och betonggjutning.

– De två kurserna är väldigt populära och de går aldrig ur tiden, säger Agnetha Kinell som ser fram emot det som komma skall senare i sommar.

undefined
Söktrycket är bra inför kommande läsår på Vimmerby Folkhögskola.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!