Rekordsumma samlades in till barnen

Erikshjälpens Second Hand i Vimmerby var en av 60 butiker i landet som i lördags skänkte sin dagskassa till insamlingen för Världens Barn.

Peter Magnusson på Erikshjälpen Second Hand i Vimmerby var väldigt nöjd med lördagens insats för Världens Barn.

Peter Magnusson på Erikshjälpen Second Hand i Vimmerby var väldigt nöjd med lördagens insats för Världens Barn.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2018-10-08 13:00

Erikshjälpen är en av organisationerna som varje år är med och bidrar till kampanjen. I lördags gick hela dagskassan av försäljningen i butiker runt om i landet till Världens Barn och det blev en rekordstor summa.

– Det var jättebra uppslutning i butiken och det märktes verkligen att Vimmerbyborna tagit till sig det här. Totalt blev summan som dagskassorna i våra 60 butiker runt om i landet inbringade 3 180 750 kronor. Det är rekord med nästan 400 000 kronor, säger Peter Magnusson på Erikshjälpen i Vimmerby.

Resultatet för insamlingen till Världens Barn uppgick till totalt 77,8 miljoner kronor.

– Radiohjälpens kampanj Världens Barn förändrar livet för hundratusentals barn. Genom den bidrar vi till ökad hälsa, skolgång och trygghet. När tiotusentals frivilliga engagerar sig samtidigt som SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion lyfter insamlingen så blir det en manifestation för barns rättigheter, säger Evy Jonsson, kampanjledare för Världens Barn.

På listan över vad varje kommun samlade in hamnade summan i Vimmerby på 78 748 kronor. Ett snitt på fem kronor per invånare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!