Rekryteringen är klar: Han blir ny utvecklingschef

Nu är det klart vem som tar över rollen som utvecklingschef när Thomas Svärd kliver av. Det blir en person som redan finns i stadshuset.

Tommy Dahlgren är uppvuxen i Vimmerby och bor i kommunen. Snart lämnar han rollen som gatuchef och blir utvecklingschef.

Tommy Dahlgren är uppvuxen i Vimmerby och bor i kommunen. Snart lämnar han rollen som gatuchef och blir utvecklingschef.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-07-01 13:28

Det blir nämligen nuvarande gatuchef Tommy Dahlgren som tar över, det meddelade Vimmerby kommun i ett pressmeddelande på torsdagen.

– Att få bidra till Vimmerbys utveckling genom aktiv samverkan mellan kommun, invånare, föreningar och företag var drivkraften till att jag sökte mitt nuvarande uppdrag. Min förhoppning är nu att i ännu större omfattning kunna fortsätta arbeta för att hitta fler och effektiva former att utveckla vår fantastiskt fina kommun. Jag hoppas att mina tidigare erfarenheter kan bidra till ett bra helhetsperspektiv för verksamheter oavsett de är ideella, kommunala eller inom näringslivet, säger Tommy Dahlgren i pressmeddelandet.

Dahlgren har tidigare arbetat som chef för produktion och operationell effektivitet på BoKlok, och varit park- och fastighetschef på Astrid Lindgrens Värld. 

Exakt datum för när Dahlgren kliver på sitt nya jobb finns inte än. Kommundirektör Carolina Leijonram berättar att efter semesterperioden så kommer hon sätta sig ner tillsammans med samhällsbyggnadschefen Andreas Horste, Thomas Svärd och Tommy Dahlgren och göra en plan för hur förändringen kommer ske successivt. Då kommer man också titta på hur man ska göra med rekrytering av ny gatuchef. 

– Jag är glad att vi hade många kompetenta som sökte jobbet. Efter att rekryteringsprocessen var gjord så känner jag mig väldigt trygg med det val som vi gjort och det kändes naturligt att erbjudandet skulle gå till Tommy, säger Leijonram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!