Rektor petas - ersätts av nyanställd

En anställd rektor får inte plats i den nya
gymnasieledningen. Samtidigt anställs en ny rektor efter en extern rekrytering. Stora personalgrupper och flera fackliga organisationer reagerar starkt mot arbetsgivarens sätt att sköta omorganiseringen av gymnasieledningen i Vimmerby.

Vimmerby2011-05-28 04:05

- Vi har haft tjänsterna utannonserade både internt och externt och uti från det har vi har valt de sökande vi anser är bäst att leda gymnasiet i Vimmerby, säger Birgitha Sahlin, chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Vimmerby.
Omorganisationen där ledningen minskas till en gymnasiechef och två rektorer har blivit en infekterad process.
I en skrivelse till förvaltningschefen ifrågasätter ett drygt 50-tal av skolans medarbetare förvaltningens tillvägagångssätt i samband med omorganisationen som i grunden genomfördes för att minska antalet rektorstjänster med 50 procent på grund av mindre antal elever.

Frågor från personal
Personalen vill bland annat veta varför de två rektorstjänsterna drabbas av omorganisationen när de enligt personalens uppfattning inte alls berörs i praktiken av omorganisationen?
Personalen vill också veta varför just gymnasiets rektorstjänster annonseras ut externt i samband med den omorganisation som genomförs inom hela kommunens skolorganisation? Och framför allt undrar medarbetarna varför arbetsgivaren ersätter en erfaren rektor med en nyanställd person utan praktisk rektorserfarenhet när kraven på rektorerna skärps i såväl lag som från förvaltningens sida?
Parallellt med personalgruppens kritiska frågor har också fackförbundet SKTF:s företrädare gått in med en liknande skrivelse till förvaltningschefen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om