Rena textilfrossan på Näktergalen

Nu blir det rena rama textilfrossan på Museet Näktergalen. Nästa vecka öppnar nämligen utställningen "Från frivoliteter till trasmattor".Och här finns massor av textila tekniker från förr och nu att njuta av.

Vimmerby2013-03-01 07:51


Precis som med det mesta här i livet kan man närma sig textilkonst, handarbeten och sömnadstekniker på de mest skilda vis. Man kan göra som undertecknad. Googla på frivoliteter eftersom man inte har en aning om vad det är och fundera en extra gång om det verkligen heter pressfot, den där delen av symaskinen man tydligen inte ska ha nere om man vill göra otroligt fin symaskinskonst där det gäller att gasa på och låta tråden snurra vilt. Ungefär så.
Eller så kan man vara en sån som Mari-Ann Andersson, som jobbat som textilllärare, haft otaliga kurser och vars textila nyfikenhet lett henne till mängder av tekniker och vackra alster.
- Jag har provat det mesta, japanskt broderi, vävning, nålbindning... men frivoliteter var ingenting för mig. Knyppla är jag heller inget vidare på.
Mari-Ann Anderssons har stått till tjänst med sina kunskaper när Gunilla Gustafsson, Sven Kask och Marita Lindström sammanställt utställningen som öppnar den 6 mars och nu fyllt Näktergalen med textilt arbete i snart sagt varenda vrå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om