RenoNorden lovar bättring

Renhållningsföretaget RenoNorden, som bland annat sköter sophämtningen i Vimmerby och Hultsfreds kommuner, har fått hård kritik för missade hämtningar vid flera tillfällen. Efter ett möte på torsdagen lovar företagets vd att extra resurser ska sättas till för att lösa problemen.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2017-07-27 16:58

Under den senaste tiden har entreprenören RenoNorden haft problem med missade soptömningar i Vimmerby, Hultsfred och Högsby kommuner. Under torsdagen träffades återigen representanter för RenoNorden, Östra Smålands Kommunalteknikförbund samt Vimmerby Energi och Miljö. RenoNordens VD Peter Ekholm meddelade på mötet att extra resurser kommer att tillsättas för att åtgärda problemen.

Detta ska bland annat innebära fler chaufförer och administrativa resurser på plats i området.
- Vi vill göra allt för att göra situationen bättre för kunderna i Vimmerby, Hultsfred och Högsby kommuner, säger Peter Ekholm i dag.

Kommunerna kommer framöver att ha löpande avstämningar med RenoNorden för att säkra att missade tömningar hanteras på bästa sätt.
- Vi uppskattar att RenoNordens VD tog sig tid till ett möte eftersom detta är en fråga av högsta prioritet för oss och inte minst för våra kunder, skriver Helena Grybäck Svensson, förbundschef Östra Smålands Kommunalteknikförbund och Torbjörn Swahn, VD Vimmerby Energi och Miljö AB i en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om