Renoveringsbehov

Vårdcentralen i Vimmerby behöver byggas om och renoveras. Det konstaterar styrelsen för centerns landstingsgrupp efter ett besök i Vimmerby på onsdagen.

Vimmerby2008-02-21 07:39

- Besöket här gör att behoven av en omfattande renovering och modernisering bekräftas för oss, säger Christer Jonsson, c, vice ordförande i landstingsstyrelsen.
Landstinget har beslutat om enorma investeringar i de tre sjukhusen under de kommande åren. Nu måste motsvarande ske också inom primärvården, menar centerns landstingsgrupp. Det gäller inte minst vårdcentralen i Vimmerby.

Omfattande modernisering
- De här lokalerna är inte byggda för att bedriva modern primärvård. Här behövs omfattande modernisering för att kunna arbeta på det sätt som man ska i dag, säger Christer Jonsson.
Det handlar bland annat om att samla ihop till ett gemensamt väntrum, om att ta bort döda ytor som långa korridorer och att anpassa lokalerna till de behov verksamheten har i dag.
- En sådan satsning ger också en signal till vår personal att de och deras verksamhet uppfattas som viktig av oss som arbetsgivare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om