Restaurangen ändrar sitt upplägg

Efter fyra år som Steakhouse byter restaurangen Prime i Vimmerby koncept. Köttet kommer dock fortfarande stå i fokus i nya Share Plates.

En del av personalen från alla avdelningar i verksamheten på Prime och Ronja. Från vänster övre raden: Ali Wafai, AnnaBia Blomqvist, Ahmad Eyal, Wisam Salim. Från vänster nedre raden: Karin Sandberg, Julia Adolfsson, Afaf Bur, Linnéa Nilsson.

En del av personalen från alla avdelningar i verksamheten på Prime och Ronja. Från vänster övre raden: Ali Wafai, AnnaBia Blomqvist, Ahmad Eyal, Wisam Salim. Från vänster nedre raden: Karin Sandberg, Julia Adolfsson, Afaf Bur, Linnéa Nilsson.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2018-09-06 20:00

Wisam Salim tillträdde som verksamhetschef på Hotell Ronja för en dryg månad sedan. Ett av de första uppdragen han fick av ägaren Linda Carlsson var att se över konceptet för restaurangen. Den har tidigare drivits under franchisen Steakhouse. I början av veckan sades det avtalet upp och senare i höst kommer det nya upplägget på restaurang Prime sjösättas.

– Vi kallar det nya konceptet för Share Plates. Det går ut på att man beställer in portioner i olika mängder som passar sällskapets antal och önskemål. Man äter och delar smaker och upplevelser. Som sin egna lilla buffé. Huvudrollen i detta koncept är kött, närproducerat kött. Vi kommer i största mån att använda djur från våra egna gårdar, som nötkreaturen High Land Cattle men även fläsk från Håkan i Brantestad eller lamm från Totebo och andra aktörer från vårt närområde. För oss är det viktigt att inte bara stötta våra bönder men även visa våra gäster vilka fantastiska tillgångar vi har lokalt, säger Wisam Salim som aldrig provat det här upplägget tidigare.

Är det nya konceptet unikt och baserat på era egna idéeer?

– Inspirationen till det nya konceptet kom under en resa som hela teamet gjorde till bland annat Gotland för ett par veckor sedan. Vi snackade mat under resan med vår restaurang- och hotellpersonal. Min ambition är att involvera alla i idéstadiet, alla har erfarenheten och är framförallt väldigt sugna på att ta klivet vidare. Så man kan säga att konceptet är en del av alla som jobbar på Prime och Ronja, säger Wisam Salim.

En annan nyhet på restaurangen är att man kommer att börja med lunchservering.

– Det kommer att bli ett lyft för vår konferensverksamet att erbjuda luncher, säger Wisam Salim som har rekryterat mer personal för de nya satsningarna.

Hur löser ni förändringarna rent organisatoriskt?

– Vi kommer att växa i personalstyrka. Inget i vår vision blir verklighet utan engagerade och duktiga medarbetare. En bekant inom branschen hörde av sig när jag började och ville ansluta till teamet. Han heter Rikard Jansson och kommer senast från ett uppdrag på PM och vänner i Växjö. Dessutom ansluter Filip Petersson som varit på Smak tidigare, säger Wisam Salim som berättar att man även i fortsättningen kommer erbjuda musikquiz och after work vissa kvällar.

– Närmast väntar vårt Hälsoevent i slutet av oktober. Efter det hoppas jag att vi kan dra igång det nya upplägget på allvar, säger Wisam Salim.

Wisam Salim är verksamhetschef på Hotell Ronja.
Wisam Salim är verksamhetschef på Hotell Ronja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!