Restaurangen byggs ut: "50 procent fler gäster"

Monte Carlo fortsätter att satsa. Under vintern och våren ska den klassiska restaurangen byggas ut. "Det kommer bli jättesnyggt", säger ägaren Shaker Almawla.

Det är Muzaffer Tekbas och Shaker Almawla som äger Monte Carlo. "2023 har varit ett jättebra år. Vi har planerat för det här länge och känner oss redo", säger Shaker Almawla om den nya satsningen.

Det är Muzaffer Tekbas och Shaker Almawla som äger Monte Carlo. "2023 har varit ett jättebra år. Vi har planerat för det här länge och känner oss redo", säger Shaker Almawla om den nya satsningen.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-11-27 20:00
undefined
Den gamla uteserveringen är borta. Istället ska det byggas en helt ny avdelning – som kan användas året om. Det blir ingångar från både sidan och den "vanliga" restaurangdelen.

I februari fick Monte Carlo ett ansiktslyft – när entrén, restaurangen och gästtoaletterna renoverades för cirka 500 000 kronor. 

– Vi tog över restaurangen för fem år sedan och allt har sett likadant ut sedan dess, så det var dags helt enkelt, sa ägarduon Muzaffer Tekbas och Shaker Almawla då.

Nu är de redo för nästa steg.

Uteserveringen ska totalrenoveras och integreras med restaurangavdelningen på ett nytt sätt. Arbetet har redan dragit igång.

– Byggfirman började lite i förra veckan. Än så länge har de rivit den gamla uteserveringen. De fortsätter med grunden när vädret tillåter det. Arbetet beräknas vara klart i april, lagom till sommarsäsongen, säger Shaker Almawla.

Berätta mer om satsningen – vad kan gästerna förvänta sig?

– Det ska bli en helt ny avdelning ut mot gatan, som kan användas året om. Med nytt golv, nytt tak och nya fönster. På sommaren kan vi öppna upp, så det fortsatt kan användas som uteservering. Den stora skillnaden blir att vi får 25 extra sittplatser alla övriga tider. Det gör att vi kan ta emot 50 procent fler gäster än idag.

Det senaste året har präglats av hög inflation, stigande räntor och ett osäkert världsläge. Hur tänker ni kring den ekonomiska satsningen?

– 2023 har varit ett jättebra år. Vi har planerat för det här länge och känner oss redo. Det kommer bli ett lyft för både oss och gästerna, säger Shaker Almawla.

Prislappen väntas landa kring en miljon kronor.

undefined
För närvarande har Monte Carlo ett 50-tal sittplatser i restaurangdelen. Genom att bygga om uteserveringen utökas kapaciteten med ytterligare 25 platser. De båda avdelningarna kommer integreras med varandra genom att väggen öppnas upp på två ställen.
undefined
Så här såg restaurangbyggnaden ut förut. Nu är uteserveringen borta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!