Restaurangen satsar på ny uteservering: "Stora förväntningar"

Ramons Tapasbar satsar inför sommaren med en ny uteservering. När den är helt klar kommer restaurangen ha plats för 110 gäster. "Förväntningarna är stora", säger ägaren Ramon Tekbas.

Ramon Tekbas driver sedan ett drygt år tillbaka Ramons Tapasbar. Nu satsar ägaren på ny uteservering lagom till sommaren. "Känslan är bra och vi har stora förväntningar", säger han.

Ramon Tekbas driver sedan ett drygt år tillbaka Ramons Tapasbar. Nu satsar ägaren på ny uteservering lagom till sommaren. "Känslan är bra och vi har stora förväntningar", säger han.

Foto: Jens Lidesjö/Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-05-20 06:00

Förra sommaren blev inte riktigt som den nystartade krogen hade hoppats på.

– Det är inte som de har berättat att det är jättemycket folk. Staden har ju ingenting om dagarna och det är efter klockan 18 alla ska ha mat samtidigt. Då hinner man inte med. Speciellt för mig som har tapas då varje bord ska ha 10 till 15 tallrikar. Det är helt fel och jag vet inte varför folk inte har reagerat tidigare. Staden ska inte vara död fram till klockan 18, sa Ramon Tekbas i augusti förra året till Vimmerby Tidning.

Tankarna fanns därför på att hålla stängt under sommaren. Men tapas-sugna Vimmerbybor och turister kan pusta ut. Ramons kommer ha öppet även denna sommar, och restaurangen satsar på en helt ny uteservering som snart är helt klar. 

Restaurangen kommer ha 110 sittplatser framöver, 70 utomhus och 40 inomhus. Ramon Tekbas är optimistisk inför sommarmånaderna.

– Känslan är bra och vi har stora förväntningar, säger han.

Blev uteserveringen som du hade hoppats på?

– Det blev som jag tänkt mig, nu fattas bara lite vindskydd och parasoller.

Hur stor är investeringen?

– Det vill vi inte gå in på, men den blev dyr. Men det är värt det.

Fredag 17 maj öppnade ALV, vilket innebär att det från och med nu kommer vara en stadig tillströmning av turister.  Och det ser lovande ut för tapasbaren närmsta tiden. 

– Det är fullbokat och alla vill sitta ute. De flesta har ringt en gång till efteråt och sagt att de vill sitta ute, säger Ramon Tekbas med ett leende. 

En annan positiv skillnad jämfört med förra sommaren är att restaurangen från start har klart med alkoholtillstånd.

– Tapas kombineras med vin och öl och det kommer vara en stor skillnad jämfört med förra året, självklart.

Är det något mer nytt på gång?

– Vi kommer att lägga till mer huvudrätter på menyn. Den nya menyn kommer inom två veckor, säger Ramon och fortsätter: 

– Vi hade tänkt använda en mindre meny, men nu ska jag själv hoppa in i köket och jobba hela sommaren. Då kan vi ha menyn som finns och till och med lägga till rätter.

Nu har ni funnits i Vimmerby ett tag. Hur har det fallit ut?

– Det känns bra. Jag kopplar av här. Det är ett lite annat tempo mot vad jag är van vid, men jag trivs här. Många var tveksamma i början men konceptet fungerade här i Vimmerby. Nu gäller det bara att utöka med nya smaker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!