Revansch för boendeanläggningarna "Nästan som 2019"

Bokningarna inför juli har flödat in till boendeanläggningarna i Vimmerby. "Vi närmar oss hur det var sommaren 2019."

"Vi har jobbat mot att det skulle bli en bra säsong ända sedan vi började rekrytera i januari. Så vi känner oss rustade och redo att känna på lite hetluft igen." säger Anneli Rimås på Björkbackens Karaktärshotell.

"Vi har jobbat mot att det skulle bli en bra säsong ända sedan vi började rekrytera i januari. Så vi känner oss rustade och redo att känna på lite hetluft igen." säger Anneli Rimås på Björkbackens Karaktärshotell.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2021-07-03 07:00

Den nedåtgående trenden har vänt och många av boendeanläggningarna i Vimmerby är nära fullbokade inför högsäsong. 

Anneli Rimås är vice VD på Björkbackens Karaktärshotell.

– Nu kämpar vi för något positivt, inte för överlevnad utan återuppbyggnad, vilket är en mycket härligare drivkraft. Hela företagarsektorn behöver att det ska bli en bra sommar och det verkar det bli. Hos oss bokar det på bra. Juli ser ut att kunna bli som en vanlig juli innan pandemin och vi ser också tecken på att säsongen ser ut att förlängas i år. Så det känns verkligen jättebra efter det tuffa år som varit. 

undefined
"Vi fick inte riktigt någon försäsong så alla blev inkastade i hetluften direkt. Men det är kul. Vi är taggade. Det är lite otur bara att man har planerat personalmässigt efter en lägre beläggning. Vi måste ta in en i städet och eventuellt någon till restaurangen." säger Elin Axelsson på Hotell Ronja.

Elin Axelsson är verksamhetschef på Hotell Ronja. 

– Det känns som att vi har gått omkring i ett vakuum i 1,5 år. Förra året fick vi stänga restaurangen, hade lite affärsresenärer och någon enstaka barnfamilj. Nu har vi i stort sett fullt i juli. Egentligen började det snurra igång så snart ALV gick ut med att de skulle ha öppet. Vi hade räknat med en beläggning på i bästa fall 50 procent men det har vi passerat för länge sedan. Det känns fantastiskt. Det är det här vi har taggat till för och det är jätteroligt att få jobba i tempo igen. Sedan är det nästan som att alla är nya på jobbet för man har glömt bort hur det egentligen är. 

undefined
"Det är fantastisk känsla just nu. Men mängden bokningar betyder också att vi nu letar efter personal till vårat städteam. Två tjänster i nuläget."säger Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping.

Hampus Thorstensson är kreatör på Vimmerby Camping.

– Vi har skålat med champagne bara av känslan nu. Det är lite som att man har fått vingar. På stugsidan är vi och knackar på 2019 tempo och är i princip fullbokade, sedan har vi campingtomter kvar. Jag sa till en kollega nyligen att jag tror att Vimmerby har blivit hetast i Sverige för så som bokningsläget ser ut i juli så har jag har jag svårt att se att en annan destination i Sverige ha samma tryck med gäster. 

undefined
"Juli är väldigt bra bokat och det är den signal jag får från de andra boendeanläggningarna också. Att många är i princip fullbokade. Det är jätte jätte roligt. Så vi tror på en bra sommar." berättar Jocke Johansson på Astrid Lindgrens Värld.

Jocke Johansson är VD för Astrid Lindgrens Värld. 

– Vi har helt fullbokat på vårat eget boende i juli och så har det sett ut länge. Vilket är fantastiskt roligt. Även bokningarna för augusti ser väldigt bra ut. Där tycker vi oss se en trend att många i år väljer att komma senare på säsongen. 

undefined
"Vi har i veckan haft den första dagen med fullbokat hotell, förra sommaren hade vi inte det någon gång. Framförallt är det mycket svenskar som hemestrar som kommer men det börjar också bli lite fler utländska gäster. "menar Joakim Carlqvist på Vimmerby Stadshotell.

Joakim Carlqvist är VD för Best Western Vimmerby Stadshotell.

– Tittar man in i juli så ser det väldigt bra ut. I stort sett alla våra familjerum är uthyrda,  sedan har vi några strörum kvar. Det är nästan så att det är tillbaka till ett normalstadie. Jag tror att det har att göra med att längtan om att resa har växt hos folk samtidigt som man fortfarande väljer bort utlandsresor. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!