Rekordsommar för Vimmerby Camping

"Det här har vi väntat på och längtat efter", säger Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping. Aldrig förr har campingen haft så många besökare som nu under sommaren.

Vimmerby Camping har haft besökare som aldrig förr under sommaren. “Det är så roligt. Den här ökningen vi inte kunnat drömma om”, säger  Hampus Thorstensson.

Vimmerby Camping har haft besökare som aldrig förr under sommaren. “Det är så roligt. Den här ökningen vi inte kunnat drömma om”, säger Hampus Thorstensson.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2022-08-20 07:00

– Vi har haft så mycket som man bara kan hela vägen och har fortfarande väldigt bra med gäster. Så vi är superglada, säger Hampus Thorstensson och fortsätter;

– Det är långt, långt över alla tidigare rekord. Ifjol blev ekonomiskt sett ett bra år även om det inte var det besöksantal som vi hade 2019. I år slår vi besöksantalen på boendebiten med 30-40 procent jämfört med 2019. Och det är med säkerhetsmarginal. Så vi har sprungit i sommar.

Hur många gäster har ni haft?

– Nu har vi inte de faktiska siffrorna än, vi har inte matat in hela säsongen. Men än så länge har det sovit 49 000 huvuden på kuddar i sommar. Unika antal människor är ungefär 20 000 som tillsammans har ett snitt på 2,4 gästnätter i år. Vilket också är en ökning jämfört med tidigare.

Hade ni räknat med en sådan höjning?

– Vi hade räknat med rekord på grund av det uppdämda behovet som funnits. Men i våran bransch, där 5 procent är en stor ökning, hade vi inte kunnat drömma om så många gäster och att nå upp till de här siffrorna. Det har varit två år av intensiv utveckling som vi nu börjar se resultatet av.

Vad har det inneburit för utmaning?

– Vi tycker att vi har förberett mycket för att klara stora anstormningar. Sedan har några saker blivit väldigt påtagliga. Till exempel restaurangens kapacitet. Vi vet att den har varit lite underdimensionerad men det har ändå fungerat innan. Men i år insåg vi att vi måste göra något med den. Så till nästa år blir det ett stort fokus på att bygga om restaurangen. 

Hampus Thorstensson tillägger också att personalen är en stor del i att verksamheten flutit på bra trots ett högt tryck. 

– Personalteamet under sommaren har varit väldigt måna om gästerna och gett väldigt bra service.  De har peppat och pushat varandra på ett sätt som är väldigt inspirerande att se. Så fast att vi har haft rekord gånger rekord har vi haft väldigt bra bemanning. 

Vad har ni för framtidsplaner?

– Om drygt två veckor har vi vårt årliga möte där vi ska bestämma nästa års utveckling. Det kommer bli något i hästväg. Vi har utvecklat mycket under våra år men det som vi kommer att göra framåt kommer vara på nästa nivå.

Kan du berätta mer?

– Restaurangen kommer i sig vara den största investeringen som vi har gjort. Sedan kommer vi fortsätta på den vägen med upplevelser på plats. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!