â Vi har haft sĂ„ mycket som man bara kan hela vĂ€gen och har fortfarande vĂ€ldigt bra med gĂ€ster. SĂ„ vi Ă€r superglada, sĂ€ger Hampus Thorstensson och fortsĂ€tter;
â Det Ă€r lĂ„ngt, lĂ„ngt över alla tidigare rekord. Ifjol blev ekonomiskt sett ett bra Ă„r Ă€ven om det inte var det besöksantal som vi hade 2019. I Ă„r slĂ„r vi besöksantalen pĂ„ boendebiten med 30-40 procent jĂ€mfört med 2019. Och det Ă€r med sĂ€kerhetsmarginal. SĂ„ vi har sprungit i sommar.
Hur mÄnga gÀster har ni haft?
â Nu har vi inte de faktiska siffrorna Ă€n, vi har inte matat in hela sĂ€songen. Men Ă€n sĂ„ lĂ€nge har det sovit 49 000 huvuden pĂ„ kuddar i sommar. Unika antal mĂ€nniskor Ă€r ungefĂ€r 20 000 som tillsammans har ett snitt pĂ„ 2,4 gĂ€stnĂ€tter i Ă„r. Vilket ocksĂ„ Ă€r en ökning jĂ€mfört med tidigare.
Hade ni rÀknat med en sÄdan höjning?
â Vi hade rĂ€knat med rekord pĂ„ grund av det uppdĂ€mda behovet som funnits. Men i vĂ„ran bransch, dĂ€r 5 procent Ă€r en stor ökning, hade vi inte kunnat drömma om sĂ„ mĂ„nga gĂ€ster och att nĂ„ upp till de hĂ€r siffrorna. Det har varit tvĂ„ Ă„r av intensiv utveckling som vi nu börjar se resultatet av.
Vad har det inneburit för utmaning?
â Vi tycker att vi har förberett mycket för att klara stora anstormningar. Sedan har nĂ„gra saker blivit vĂ€ldigt pĂ„tagliga. Till exempel restaurangens kapacitet. Vi vet att den har varit lite underdimensionerad men det har Ă€ndĂ„ fungerat innan. Men i Ă„r insĂ„g vi att vi mĂ„ste göra nĂ„got med den. SĂ„ till nĂ€sta Ă„r blir det ett stort fokus pĂ„ att bygga om restaurangen.
Hampus Thorstensson tillÀgger ocksÄ att personalen Àr en stor del i att verksamheten flutit pÄ bra trots ett högt tryck.
â Personalteamet under sommaren har varit vĂ€ldigt mĂ„na om gĂ€sterna och gett vĂ€ldigt bra service. De har peppat och pushat varandra pĂ„ ett sĂ€tt som Ă€r vĂ€ldigt inspirerande att se. SĂ„ fast att vi har haft rekord gĂ„nger rekord har vi haft vĂ€ldigt bra bemanning.
Vad har ni för framtidsplaner?
â Om drygt tvĂ„ veckor har vi vĂ„rt Ă„rliga möte dĂ€r vi ska bestĂ€mma nĂ€sta Ă„rs utveckling. Det kommer bli nĂ„got i hĂ€stvĂ€g. Vi har utvecklat mycket under vĂ„ra Ă„r men det som vi kommer att göra framĂ„t kommer vara pĂ„ nĂ€sta nivĂ„.
Kan du berÀtta mer?
â Restaurangen kommer i sig vara den största investeringen som vi har gjort. Sedan kommer vi fortsĂ€tta pĂ„ den vĂ€gen med upplevelser pĂ„ plats.