Rider för att samla in pengar till Hjärtebarnsfonden

Erica Svensson och Sofia Larsson från Örebro rider för att samla in pengar till Hjärtebarnsfonden. Målet var att rida från Örebro till Vimmerby. Tyvärr skadade sig en häst i Borkhult nära Åtvidaberg, så de tvingades bryta efter 20,2 mil.

Sofia Larsson med hästen Biggen (Vänster) Erica Svensson med hästen Donna (Höger).

Sofia Larsson med hästen Biggen (Vänster) Erica Svensson med hästen Donna (Höger).

Foto: Privat

Vimmerby2016-07-02 08:00

Förra sommaren lyckades de båda samla ihop 13 000 kronor. Då tjejerna red från Örebro till Herrljunga, 31,6 mil. I år är målet att samla ihop lika mycket pengar.

Det var slumpen som avgjorde att målet blev Vimmerby.

– Vi drog lott och singlade slant sen kom vi på att de inte va en bra idé och tittade på kartan och valde Vimmerby, säger Erica Svensson och Sofia Larsson.

Förra året gick allt väldigt bra, utan några problem för tjejerna. Vilket gjorde att de ville göra ett nytt försök. I år var det mer problem.

– Första problemet va att hitta en häst. Ena hästen från förra året skadade sig i vår. Sen var det svårt att hitta en lämplig häst som skulle klara av det.

Tyvärr blev det ett abrupt slut när en av hästarna skadade sig i Borkhult utanför Åtvidaberg.

– Hästen fick ett sår på rumpan i hagen under natten, om han har vurpat eller vad som hänt det vet vi inte. Han va inte fräsch på morgonen när vi skulle rida iväg. Vi red iväg en kilometer innan vi förstod att det inte kommer gå, berättar Erica och Sofia. 

Tjejerna berättar att de fått väldigt positiva reaktioner längs vägen och människor har varit väldigt imponerade. Längs vägen har de bott hemma hos privatpersoner som öppnat upp deras hem.

Hittills är insamlingen uppe i 13 420kronor. Den kommer vara öppen minst 5 dagar till.
– Vi hoppas att vi kan få tillbaka motovationen och köra igen nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om