Ridklubbens verksamhetschef uppges avgått

Tidningen har fått uppgifter om att Vimmerbyortens Ryttarförening inte mår så bra för tillfället. Förutom de ekonomiska svårigheterna klubben brottas med har det även blivit turbulens i personalen. Verksamhetschefen ryktas ha avgått och ridlärare har begärt tjänstledigt. Detta har skapat oro bland föreningens medlemmar.

Verksamheten på Ryttargården i Vimmerby är inte under kontroll enligt uppgifter till vår tidning. Foto: Magnus Strömsten

Verksamheten på Ryttargården i Vimmerby är inte under kontroll enligt uppgifter till vår tidning. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Vimmerby2017-07-17 07:00

Ordförande i Vimmerbyortens Ryttarförening, Tina Borum, berättar att klubben haft en tuff period senaste tiden.

– Vi har haft turbulens. Vi har jobbat hårt på en lösning under hela sommaren. Jag kan inte gå in på det så hårt för vi har lite lösa trådar som hänger. Det ser ut som vi kommer ordna upp det här till hösten.

Hur går det ekonomiskt för föreningen?

– Vi är en liten förening, vi har aldrig haft någon bra ekonomi. Man får kämpa som alla småföreningar får göra. Detta är något vi inte tänkt så mycket på utan vi får leva med det.

Dyr sport

Föreningen jobbar för att förbättra ekonomin men det är mycket svårt berättar Tina Borum. Oförutsägbara utgifter gör att klubben tvingas lägga ut mer pengar än de egentligen vill.

– Ridföreningar överlag i hela landet har liknande problem. Det är en dyr sport och vi har inte mera bidrag än andra föreningar. Vi har levande djur som ska skötas om så det måste få kosta.

– Vi kan inte styra våra kostnader på det sättet utan det kan vara veterinärkostnader som kommer in med mera.

Tidningen har fått uppgifter om att föreningens verksamhetschef, Annika Rönning Olsson, avgått.

–Det är uppgifter jag inte kan gå in på. Vi har ett arbete framför oss som jag inte vill kommentera i dagsläget.

Begärt tjänstledigt

Tidningen fick även uppgifter om att föreningen hade en ridlärare som begärde tjänstledigt, vilket i sin tur skapade stor oro bland eleverna.

– Ja, det stämmer. Det blev oro bland eleverna för de tyckte det var jättejobbigt. Genom detta skapades en större oro och även rykten. Men vi har läget under kontroll, för tillfället i alla fall.

Har ni informerat era medlemmar om situationen i klubben?

– Jag kan inte gå ut med saker som jag inte vet var de landar. Men vi ska ha styrelsemöte nästa vecka där alla trådar kommer knytas ihop. Efter det kan det bli att vi har något extra medlemsmöte eller så kommer vi på något vis gå ut med information inför hösten.

Så ni räknar med fortsatt verksamhet till hösten?

– Absolut, det finns ingen tvekan om det. Hade det inte varit så hade vi definitivt gått ut med det. Men vi kommer köra igång terminstarten precis som vanligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om