Riksdagsledamot vill satsa på Vimmerbypolitiken

Jan R Andersson (M) kandiderar inte för en mandatperiod till i riksdagen. Men är intresserad av lokala uppdrag i Vimmerby kommun framöver.
Jan R Andersson (M) kandiderar inte för en mandatperiod till i riksdagen. Men är intresserad av lokala uppdrag i Vimmerby kommun framöver.

Rutinerade riksdagsledamoten Jan R Andersson (M), Kalmar tänker inte kandidera till riksdagsvalet 2022. Däremot är han intresserad av framtida lokala förtroendeuppdrag - i Vimmerby.

Vimmerby 22 februari 2021 13:20

Jan R Andersson, riksdagsledamot från Kalmar och den ende (M)-märkte på Kalmarbänken i riksdagen tänker inte kandidera för omval, uppger han för Vimmerby Tidning.

– Jag är inne på min fjärde mandatperiod. För ett och ett halvt år sedan blev jag pappa och därför känns det inte som rätt läge att befinna mig mycket i Stockholm eller att resa mycket. Jag vill tillbringa mer tid hemmavid, säger han.

 

Han är sambo med kommunstyrelsens vice ordförande i Vimmerby kommun, Marie Nicholson. Än så länge är han folkbokförd i Kalmar, men det kommer att ändras till Vimmerby, vilket också är en förutsättning om han ska förverkliga fler planer än familjelivet:

– Jag tar gärna på mig lokala förtroendeuppdrag i Vimmerby, förutsatt att jag blir föreslagen och vald, förstås. Och det behöver inte handla om kommunstyrelsen, det sköter Marie så bra, kommenterar han.

Någon kontakt med moderaternas lokala rekryteringskommitté för valsedeln till kommunfullmäktige har det inte varit, ännu. Att han tänker låta den innevarande mandatperioden bli den sista i riksdagen, i alla fall för nu, är inget han basunerat ut.

– Man blir ju lite "lame duck", säger han.

Samtidigt som han konstaterar att den informationen nu sprids.

Jan R Andersson är för närvarande ledamot av riksdagens försvarsutskott och suppleant i EU-nämnden. Under tidigare mandatperioder har han också tjänstgjort i socialutskottet och i justitieutskottet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa