Riktiga bokslukare på bokfest

Man kunde göra en bok-igelkott. Gå tipspromenad. Lyssna på författaren Ingelin Angerborn, som skriver både roliga och spännande böcker. Klart det blev fullt på bibblan när alla som läst sommarlovsböcker bjöds in till Bokfest.En riktig bokslukare är Kanplu Anantaprayoon, som hunnit med 24 böcker under sommarlovet.

Vimmerby2013-09-09 06:13


Sommarlovet är som gjort för läsning. Och även i år har Vimmerby bibliotek sporrat till lite extra läsning genom att bjuda in alla barn mellan 6 och 12 år att läsa sommarlovsböcker.
- Det är en busenkel aktivitet, som man kan göra både när det regnar och solen skiner. Man lånar och läser böcker från biblioteket och fyller sedan i en folder som man lämnar in på biblioteket, säger barnbibliotekarie Maria Tunek.

Gillar deckare
När det hela avslutades med Bokfest på biblioteket häromdagen ringlade kön lång för inlämning av foldrar och alla fick bok i present. Tipspromenad med bokfrågor blev det också och roligt pyssel.
Kompisarna Kanplu Anantaprayoon och Tinda Larsson, båda tio år, visar hur man viker en igelkott av en bok. Men mest gillar de kanske att läsa böcker.
- Jag har läst 24 böcker i sommar. Bäst var De magiska djuren, som är spännande och kul. Jag tycker om deckare, säger Kanplu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om